22 Ekim 2024

Oyun tutkunları Gaming İstanbul’da buluştu

Oyun tutkunları Gaming İstanbul’da buluştu

Birçok renkli görüntüye sahne olan Gaming İstanbul, oyun turnuvaları, cosplay yarışmaları, e-spor etkinlikleri, oyun firmalarının stantları, yeni oyun lansmanları ve daha birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı. Üç gün süreyle her gün gelen ilk 5000ziyaretçiye verilen PC Game Pass için oyunseverler sabahın erken saatlerinde yoğun kuyruklar oluşturdular.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri Medya A.Ş ile OGEM’in ana sponsorluğunda bu yıl yedincisi düzenlenen Gaming İstanbul, 22-24 Eylül’de Türkiye’nin dört bir yanından gelen oyunseveri Yenikapı’daki Prof. Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde bir araya getirdi.

Gaming İstanbul’un ikincigün konuğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu yerli oyun geliştirici stüdyolar, serbest oyun geliştiricileri ve oyunseverlerle bir arayageldi. Yeni çıkan oyunları da görme ve oynama imkanı bulan Ekrem İmamoğlu, “gençlerle birlikte vakit geçirmek çok eğlenceliydi” dedi.

Gaming İstanbul’da PC’den konsola, mobil oyunlardan e-spor turnuvalarına kadar pek çok platformdaki oyunu ziyaretçilerle buluştu. Etkinliğe katılan ziyaretçiler ayrıca ödüllü e-sporkarşılaşmalarına ve turnuvalara katılırken, ünlü internet yayıncılarıyla da biraraya gelerek keyifli vakit geçirdi. Yerli cosplay yetenekleri ise etkinliğinilk gününde oldukça renkli görüntüler sundular ve cosplay yarışmasındahünerlerini sergilediler.

Yeni oyunlar ilk kez Gaming İstanbul’da görücüye çıktı

Ülkemizin değerli oyun stüdyolarının hazırladığı birçok yeni oyun Gaming İstanbul’da lansmanlarını yaptı. Upgrade Entertainment’ın Osmanlı döneminde Sultanı koruyan cariyelerin hikayesinin konu edindiği Concubine isimli PC-Konsol oyununun da ilk lansmanıGIST’de yapıldı ve oyunseverlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Diğer yandan Compass of theDestiny: İstanbul, Cardboard Town, Land of the Vikings, Diriliş Ertuğrul,Mayhem Brawler II: Best of Both Worlds, Castle of Alchemists, Book Warrior vePile Up gibi yeni oyunlar da Gaming İstanbul’da oyunseverlerle buluştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir