19 Eylül 2024

Diş Ağrısına İyi Gelen Bitkiler

Herkesin hayatının bir döneminde şüphesiz karşılaştığı en acı veren ağrılardan biri diş ağrısıdır. Evde oluşturulan geleneksel çözüm yöntemleri geçici çözüm sunsa da bu yazımız da sizlerle diş ağrınıza iyi gelecek şifalı bitkileri paylaşacağız.

Diş Ağrısına İyi Gelen Bitkiler

NEDEN AĞRIYOR?

Diş ağrısının en büyük sebebi kuvvetli ihtimali diş çürüğüdür. Diş çürüklerinin tek kalıcı çözümünün diş hekimlerinde olduğu unutulmamalıdır. Ama diş hekimine gideceğiniz zamana kadar devam etmekte olan ağrınıza geçici bir çözüm arıyorsanız şifalı bazı bitkilerden yararlanabilirsiniz. Sizin için bu yazımızda diş ağrısına ne iyi gelir sorusuna doğal çözümleri derledik. Diş ağrısı için kullanabileceğiniz bitkiler şunlardır.

 

MUHTEŞEM KARANFİL

Diş ağrısını dindirme de en çok bilinen  bitki şüphesiz karanfildir. Etkisi ciddi anlamda büyüktür. Ve geçici ağrı kesici görevi görür. Antiseptik yani ağrı kesici özelliği ile bilinen bu bitkiyi direk dişinizin ağrıyan yerine koyacağınız gibi sıcak suda kaynatıp pamuk yardımıyla dişinizin acıyan kısmına koyabilirsiniz.

 

ALTERNATİF CAYENNE BİBERİ

Toplumumuzda çok fazla bilinmeyen bu bitkide en az karanfil kadar etkisi ciddi mana da göstermektedir. İçeriğinin acı olmasından dolayı ağrıyı belli bir süre baskılamaktadır. Karanfil de olduğu gibi bunu da sıcak suda kaynatıp bir pamuk yardımıyla ağrıyan yere baskı oluşturabilirsiniz.

 

ZENCEFİL

Zencefil bitkisi de bu konuda kendini kanıtlamıştır. Aktardan aldığınız toz zencefili bir kaç damla su ile karıştırıp macun kıvamına getiriniz. Ardından ağrı olan yere pamuk yardımıyla sürünüz.

Diğer bitkiler:

  • nane
  • sarı kantaron bitkisi
  • zerdeçal

 

 

Diş apsesi ağrılara neden olan bir diğer neden olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir