• 130 yıllık Toplu Taşıma Birliğine ilk Türk yönetici

  • Türkiye’nin en büyük kent içi raylı sistem işletmecisi Metro İstanbul’un Genel Müdürü Özgür Soy, dünyada toplu taşımacılık sektörünün en büyük kuruluşu olan UITP’de en üst seviyede görev yapacak. Genel Müdür Soy, 1885 yılında kurulan ve 100 farklı ülkeden toplu taşımacılık işletmecileri, merkezi idareler, yerel yönetimler, endüstri kuruluşları, araştırma merkezleri, akademisyenler ve danışmanlardan oluşan ve dünya genelinde bin 900’ü aşkın üyesi bulunan UITP’nin Başkan Yardımcılığı ve Avrasya Bölge Başkanlığına seçildi.

    UITP YÖNETİM KURULUNDA 12 ÜLKEYİ TEMSİL EDECEK

    Özgür Soy, Azerbaycan, Gürcistan, İsrail, Kazakistan, Moldova, Ermenistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkiye, Türkmenistan, Ukrayna ve Özbekistan’ın yer aldığı Avrasya Bölgesi’nin başkanlığını yürütecek. Bu süreçte Avrasya Bölgesi’ndeki ülkeleri temsilen UITP Yönetim Kurulu Üyeliği ve UITP Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütecek. Avrasya Bölgesi’nde bulunan 12 ülkedeki tüm üyelerin UITP Yönetim Kurulunda temsili, bu üyelere yönelik UITP’nin yürüteceği proje ve faaliyetlerin koordinasyonu, karar süreçlerinin yürütülmesi, UITP’nin Avrasya Bölgesi’ndeki sekretaryasının takibinden sorumlu olacak Özgür Soy, bu göreve UITP’nin 4 Haziran 2023’te Barcelona’da gerçekleştirdiği genel kurulunda üyelerin oyları ile seçildi.

    “ALDIĞIMIZ ÖDÜLLER BU GELİŞMENİN ÖN HABERCİSİYDİ”

    Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy, “Yapılan genel kurul toplantısında bu göreve layık görülmem hem benim için hem de ülkemiz için gurur verici. Son yıllarda hem yürütülen yeni inşaatlar hem de yapılan atılımlarla İstanbul Metro’su altın çağını yaşıyor. Aldığımız ödüller bu gelişmenin ön habercisiydi. Aynı zamanda UITP’de yeni kurulan Avrasya Bölgesi’nin de başkanı olarak atandım. Burada da Avrasya Bölgesi’ne üye olan Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve İsrail gibi 12 ülke içinde iş birliğini ve karşılıklı bilgi paylaşımını artırmayı hedefliyoruz” dedi.

    “ULAŞIM AKADEMİSİ, SEKTÖRÜN EĞİTİM MERKEZİ OLACAK”

    İstanbul’un aynı zamanda UITP’nin bölgesel eğitim merkezi olarak belirlendiği bilgisini veren Genel Müdür Özgür Soy, “Dünyada 8 eğitim merkezi olan UITP Akademi ve Metro Akademi arasında yapılan iş birliği anlaşması ile 9’uncu eğitim merkezi de İstanbul’da kuruldu. Burada da raylı sistemler ve toplu ulaşım ile ilgili Türkiye’den ve dünyanın farklı yerlerinden gelen katılımcılara birçok eğitim verilecek. Bütün bunlar toplu ulaşım sektörünü geliştirmek ve daha iyi bir noktaya taşımak açısından çok büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.

    TÜRKİYE’DEKİ TOPLU TAŞIMA SEKTÖRÜNÜN SESİ DAHA ETKİN DUYULACAK

    Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy’un yeni görevi ile birlikte İstanbul, dünya çapında toplu taşımacılık projeleri ve en iyi uygulamalar konusunda daha etkili bir şekilde temsil edilecek. Ayrıca Türkiye’nin toplu taşıma projelerinde ve sektörle ilgili stratejik kararlarda daha fazla söz sahibi olmasının yolu açılacak ve Türk raylı sistemler sektörü dahil olmak üzere, Türk toplu taşıma sektörünün uluslararası alanda görünürlüğü artacak.

    Türkiye’deki toplu taşıma sektörü şirketleri ve paydaşları ile bölgedeki diğer toplu taşıma işletmecileri, otoriteler ve endüstri paydaşları uluslararası platformlarda diğer ülkelerle daha yakın ilişkiler kurma, iş birliği yapma ve deneyim paylaşma fırsatlarına sahip olacaklar.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir