• 150 BİN LİSANSLI SPORCU ESENYURT’TAN YETİŞECEK

    Esenyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Yaşar Doğu Spor Salonu’nun temel atma töreninde konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, hedeflerinin ilçedeki lisanslı sporcu sayısını 100 binden 150 bine çıkarmak olduğunu söyledi.

  • Esenyurt Belediyesi, yeni yatırımlarını peş peşe devreye sokuyor. Esenyurt Belediyesi tarafından son dönemde temeli atılan 4 okulun ardından şimdi de Akçaburgaz Mahallesi’nde  Yaşar Doğu Spor Salonu’nun temeline ilk harç konuldu. Temel atma törenine Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci,  Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Esenyurt Belediyesi bünyesinde spor yapan sporcular ve vatandaşlar katıldı. Törende Esenyurt Belediyesi Spor ve Gençlik Müdürlüğü’ne bağlı sporcular tao gösterisi yaptı.

    Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, her alanda olduğu gibi sporda da büyük bir aile olduklarını vurgulayarak “ 100 bin kayıtlı sporcumuz var. Biz belediye olarak bu sporcuların kıyafetlerini, ayakkabılarını, spor yaparken kullandıkları ekipmanları biz temin ediyoruz. Sporcuları evlerine getirip götürüyoruz. 100 bin kişiyi sporla buluşturuyoruz. Hedefimiz bu sayıyı 150 bine çıkarmak. Buradan velilere de sesleniyorum. Sizlerde yetişkinler için açılan yüzme, atletizm, güreş gibi istediğiniz branşlarda açılan kurslarımıza gelin.” dedi.

    Başkan Alatepe, amaçlarının dünya çapında sporcular yetiştirmek olduğunu belirterek” Sportif başarılarda ulaşabileceğimiz en üst seviyeye ulaşmak, alabileceğimiz en yüksek madalyaları almak istiyoruz. İlçemizde 1000 önemli sporcu, 100 madalya alan sporcu, 10 Avrupa çapında derece getiren sporcu, 2 dünya şampiyonu ve 1 olimpiyat şampiyonu sporcu sayısına ulaşmak hedefimiz.” dedi. Başkan Alatepe,  spor salonuna dünya şampiyonu güreşçimiz Yaşar Doğu’nun isminin verildiğini aktararak “ İlçemize böyle bir şampiyonun ismi yakışır. Yapacağımız 2. Spor salonunun ismini de dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçimiz Rıza Kayaalp’in ismini vereceğiz” dedi. Alatepe,   inşaatın 7-8 ay içinde tamamlanacağını bildirerek, salonun yanında bir de kütüphane yapılacağını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından Yaşar Doğu Spor Salonu’nun temeline dualarla ilk harç kondu. Temel atma töreninde okçuluk sporcuları da hünerlerini sergiledi.  Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe de temsili olarak 2023, 2053,2071 hedeflerine ok attı. Başkan Alatepe, attığı oklarla hedefleri vurmayı başardı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir