• ‘2003 yılından beri hep aynı metro hikayesi’

    Yeni dönem belediye meclis üyelerinin tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün, Ak Parti adayı Mevlüt Uysal’ın seçim vaatlerinin inandırıcı olmadığını belirterek; “Büyükçekmece’de bir tane gecekondu ve gökdelen yok. Kişi başına 130 metrekare yeşil alan düşüyor. Senin şehirlerinde oturanlar sadece evlerine yatmaya geliyorlar zamanlarını Büyükçekmece sahillerinde geçiriyor.”

  • CHP tarafından yeniden aday gösterilen Büyükçekmece Belediye Başkanı DR. Hasan Akgün, “Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Yeni Proje” ve “Belediye Meclis Üyesi Tanıtım” toplantısında yeni dönem projelerini tanıttı. Binlerce Büyükçekmecelinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Akgün, Ak Parti adayı Mevlüt Uysal’ın Büyükçekmece için vaat ettiği projelerin 2003 yılından bu yana her seçim öncesinde Büyükçekmece halkına verilen sözler olduğunu ancak bugüne kadar hiç birisinin gerçekleştirilmediğini savundu. Başkan Akgün; “Bazen vatandaşımızın hafızasını yok zannediyorlar, aklıyla alay ediyorlar. Önceki seçimlerde ‘Ey millet bize oy verin metroya binip İstanbul’a gideceksiniz’ dendi. 2019 seçimlerinde caddelerde yine aynı şey yazıyor. 2003’ten beri aynı şeyi tekrar ediyorsanız sizde iş yoktur be, yalandır. Siyasette söz ağızdan çıkar ve yerine getirilir. Siz artık çocukları bile kandıramazsınız o devir kapandı. Kadir Topbaş, Silivri’ye kadar metrobüsü uzatmak için çalışmalarını tamamladı. Ama uygulamaya koyacağı zaman bir güç aldı sen güle güle dedi yerine Sayın Mevlüt Uysal geldi oturdu. Sayın Uysal bütün eski yapılmış ne iş varsa durdurdu. Metrobüs olmaz dedi. Düne kadar buralara metrobüs gelemez diye projeleri rafa kaldıran bir zihniyet şimdi buraya aday olarak gönderilince metrobüs getireceğim diye bir şey olamaz ayıptır” diye konuştu.

    “Ben şehircilik doktoruyum”

    Ak Parti adayı Mevlür Uysal’ın Bahçeşehir ve Başakşehir’i betona teslim ettiğini belirten Başkan Akgün; “Biz halkımızı mutlu etmek için yola çıktık. Büyük Büyükçekmece ailemizle Türkiye’ye örnek olduk. Sayın Uysal “Kayıp 25 yılla 25 projeyle halkın önüne çıkıyoruz” diyor. Sayın Uysal’a kayıp 25 yılımızın tarifini yapmak istiyorum. Ben şehircilik doktoruyum. Ağzımdan çıkan ne varsa o iş yapılır. Sayın Uysal bakın Büyükçekmece nasıl bir 25 yıl geçirdi. Yazın 1 milyon nüfusa giren bu ilçede bir tane gecekondu ve gökdelen yok. Kişi başına 130 metrekare yeşil alan düşüyor. Burada hayvanlarımız çok mutlu. Senin şehirlerinde oturanlar sadece evlerine yatmaya geliyorlar zamanlarını Büyükçekmece sahillerinde geçiriyor. Avrupa Konseyi’nden 7 kez 12 Yıldız Şehir Ödülü aldı. Sadece Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Dünya Festivaller Birliğinden 6 kez Dünyanın En İyi Festivali Ödülünü aldı. Türkiye’nin en büyük fuar merkezini inşa ettirdi. En büyük ilk televizyon kulesini yaptı. Şehrin medeniyet ölçüsünü belirleyen yapıtlardır” dedi.

    Katılım çok yoğun oldu

    Tanıtım toplantısına Adalet Birlik Partisi Genel Başkanı İrfan Uzun, İyi Parti Genel Başkanı Baş Danışmanı Ersin Beyaz, 24. Dönem Milletvekili Süleyman Çelebi, 16. Dönem Milletvekili Ayhan Altuğ, Cumhuriyet Partisi Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, İyi Parti İlçe Başkanı Fatih Gürakar, İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Coşkun, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Burkay Düzce, geçmiş dönem belediye başkanı Sonnur Yalnızoğlu, Kemal Aydın, Nail Öztürk, Zeki Bora, meclis üyeleri ve meclis üyesi adayları, Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yusuf Akgün, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar katıldı.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir