• 2018 GENÇLİK VE SPOR YILI OLDU

    Ocak ayı birinci oturumunu gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Meclisi, 2018 yılını “Gençlik ve Spor Yılı” olarak ilan etti.

  • Büyükçekmece Belediye Meclisi, 2018 yılının ilk meclis toplantısını Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün başkanlığında gerçekleştirdi.

    Denetim Komisyonu belirlendi

    CHP Grup Başkan Vekili Coşkun Tanış, Ak Parti Grup Başkan Vekili Recep Erol ve Bağımsız Meclis Üyesi Seher İlhan Yıldız, gündem maddelerine geçilmeden söz alarak yeni yıl ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne ilişkin görüş ve temennilerini dile getirdiler. Konuşmaların ardından meclis gündeminde yer alan maddeler görüşülerek karara bağlandı. Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin 2018 yılı Ocak ayı gündem konuları arasında yer alan, “Denetim Komisyonu” seçimi gerçekleştirildi. Komisyona CHP grubundan Hayrettin Altunok ve Mustafa Aydın, Ak Parti grubundan ise Taner Cambaz seçildi.

    “Geleceğin sporcularını yetiştiriyoruz”

    2018 yılının “Gençlik ve Spor Yılı” ilan edilmesi hususu da belediye meclisinde görüşülerek karara bağlandı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’nin son yıllarda spor alanında önemli hamleler gerçekleştirdiğini, yurtiçi ve yurtdışında büyük başarılara imza atıldığını belirterek; “Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi adeta bir sporcu fabrikası gibi geleceğin sporcularını yetiştirmektedir. 2560 sporcu eğitim almaktadır. Ayrıca Ülkemizi ve şehrimizi hem yurt içinde, hem de yurt dışında başarıyla temsil eden kulüplerimiz bulunmaktadır. Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol takımımız 2 yıldır Avrupa’da ülkemizi başarıyla temsil etmektedir. Avrupa Europe Cup’da çıktıkları 11 karşılaşmanın 9’unu kazandılar. Büyükçekmece Voleybol Akademisi çok kısa sürede yükseldikleri 2. Lig Bayan Voleybol Ligi’nin ilk devresini namağlup lider olarak tamamlama başarısını elde etti. Büyükçekmece Belediye Spor Kulübü Futbol takımız Amatör Lig 4. Grup’ta tarihinin en başarılı sezonunu yaşıyor. Bu üç kulübümüz, şehrimizi yurtiçi ve yurtdışında en üst seviyede temsil etmektedir. Teknik heyetlerinden, sporcularına, takımlarımızın tüm emektarlarını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

    Oybirliğiyle kabul edildi

    Başkan Akgün, Büyükçekmece Belediye Meclisi olarak, gençleri spora yönlendirmek, spora teşvik etmek adına 2018 yılını “Gençlik ve Spor Yılı” olarak ilan edilmesi yönünde bir karar alındığını sözlerine ekledi. Yapılan oylama sonucunda, 2018 yılının “Gençlik ve Spor” yılı olması oybirliğiyle kabul edildi. Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol Takımı, Büyükçekmece Voleybol Akademisi Bayan Takımı ve Büyükçekmece Belediye Spor Kulübü Futbol Takımı sporcu ve teknik heyetleri de belediye meclisinin 2018 yılını “Gençlik ve Spor Yılı” ilan etmesi töreninde hazır bulundu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir