• 2022 Diş Teli Fiyatları

    2022 diş teli fiyatları ve türleri hakkında merak ettiğiniz soruları cevaplıyoruz. Ortalama tel fiyatlarını hesaplayabileceğiniz ve merak ettiğiniz sorulara bu yazımızda cevap bulabilirsiniz.

  • Diş teli tedavisi günümüz dünyasında diş sorunları fazla olduğu için oldukça fazla karşılaşılan bir durum haline gelmiştir. Tıp da ise diş teli tedavisi dişlerin sebep olduğu ağız veya çenedeki genel problemlerin teşhisi aynı zamanda tedavisini yapan bir diş hekimliği dalıdır. Diş teli bu işin tedavi yanındadır. Teşhisten sonra gelen tedavi aşamasında hastaya uygun bir diş teki yahut plak tespit edildiğinde en az 2 yıllık bir tedavi süresi başlar.

    Yukarda da belirttiğimiz gibi günümüz dünyasında çok sık rastlanan bu tedavi herkes tarafından hoşla karşılanmıştır. Peki hangi durumlarda kimler bu tedaviye başvurmalıdır? Bu soru şöyle yanıtlanabilir;

    • Bozuk Diş Yapısına Sahip olanlar
    • Dişi Kırık Olanlar
    • Dişi Çıkmayan Kişiler
    • Ayrık Dişli Olanlar
    • Çene Yapısı Bozuk Olanlar
    • Damak Darlığı Yaşayanlar

    Diş teli tedavisine başvurabilirler.

    2022 Diş Teli Fiyatları Ne Kadar?

    Diş teli fiyatları tek çene ve çift çene için farklılık göstermektedir. Normalde Fiyat kapsamı 2.500 TL ile 6.500 TL arasında değişirken tek çene 2.500TL ile 3.500 TL ve çift çene için 4.500 TL ile 6.500 TL arası fiyat farkı oluşur.

    Tedavi Çeşitleri

    Diş teli tedavisi sonuca giden sadece tek bir yol bulunmaz bunun için birden fazla çeşit tedavi yöntemi vardır. Bunlardan bazıları:

    Kendi seçenekleriniz ile anında diş teli fiyatları hesaplamak ister misiniz?
    Doktorya sizin için gelişmiş fiyat hesaplama tablosu ile ortalama tedavi ücretinizi öğrenmenizi sağlıyor!.

    2022 Porselen Diş Teli Fiyat Hesaplama

    Porselen diş teli görsel açıdan dişlerine oldukça düşkün olanların daha fazla tercih ettiği bu yöntem şeffaf diş teli olarak da adlandırılır. Fakat normal bir metal kadar dayanıklı olmadığı için tedavisi yaklaşık 2 yıl kadar sürmektedir.

    Metal Diş Teli Fiyatları

    Dayanıklı olduğu için hem hastalar hem de sağlıkçıların tercih ettiği bu tedavi yöntemi 2 yıl sürmektedir. Fakat istenilen sonuç daha güzel çıkmaktadır.

    Şeffaf Plak

    Diş teli olmamasına rağmen bu da diş ortodontin tedavisine girmektedir. Çünkü bu şeffaf plak diş telini reddedenler için yapılmış ve düzenli olarak kullanır ise sonuç güzel olabilir.

    2022 Lingual Diş Teli Fiyatları

    Dişlerin arkasına takılır ve diş teli asla gözükmez. Genellikle yetişkin hastaların tercih ettiği bu yöntemin süresi kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Ortalama 2 yıldan başlar.

    Tedavi Ne Kadar Sürer?

    Tedavi süresinin ne kadar süreceği kestirilmemekle beraber bunun kişiden kişiye değişeceğini de bilmeniz gerekli. Ayrıca yukarıdaki her bir tedavi yöntemine göz atıldığında da bunu görmek zor değil. Fakat buradaki asıl önemli husus dişlerimizin bu süreçte yalnız bırakmamaktır. En önemlisi de sonucun güzel çıkması için gayret göstermektir.

    Tedavi Süreci

    Tedavi süreci de kişiden kişiye değişmektedir. Bazı insanlar bu süreci hızlı ve kolay atlatırken bazıları bir nedenden dolayı bu süreç de rahatsızlık çekebilirler. Örneğin kişiler doğru diş telini seçemedikleri için bu süreç onlara zor gelebilir. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir