19 Eylül 2024

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’,nci yıldönümü tüm İstanbul'da coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

İBB, 30 Ağustos’un 102’nci yıldönümünü, şehre yeni kazandırılan Eminönü Meydanı’nda, şanına yakışır bir etkinlikle kutladı. Binlerce vatandaşın, Haliç ve Boğaz manzarası eşliğinde tanıklık ettiği kutlamalarda konuşan TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Her 30 Ağustos’ta içimiz gururla dolar. Dolsun. Gururlanın sevgili yurttaşlarım. 86 milyon insanımız; gururlanın. Kendimize güvenimizle umudumuz artar. ‘Biz, her şeyi başarabiliriz’ deyin; demelisiniz. Çünkü biliriz ki, milletin azim ve kararının önünde hiçbir güç duramaz, duramadı, duramayacak” dedi.

BÜYÜKÇEKMECE

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Büyükçekmece’de de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu ve heyecanı yaşandı. Büyükçekmece’de ilk tören Kaymakamlık Meydanı Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Büyükçekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Büyükçekmece Garnizon Komutanı Albay Ümit Genez’in Atatürk Anıtı’na çelenk takdimin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar yapıldı.

BEYLİKDÜZÜ

Beylikdüzü Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşku içinde kutladı. Beylik Pazar Alanı’nda başlayan ve Cumhuriyet Etkinlik Alanı’nda son bulan kortej, genç yaşlı binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Beylikdüzü’nde dayanışma ruhuyla yeni zaferlere koşacaklarını dile getiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, gençlere seslenerek, “Sevgili gençler, zaferler sadece savaş meydanlarında kazanılmaz sizler; daha adil, daha eşitlikçi, daha sürdürülebilir bir Türkiye’nin öncülerisiniz. Artık söz sırası sizde; geleceği inşa ederek 102 yıl önce kazanılmış o büyük zaferi taçlandıracak olan da sizlersiniz” dedi. Kortej yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Etkinlik Alanı’nda özel olarak kurulan sahnede sevenleriyle buluşan pop müziğin sevilen ismi Zeynep Bastık şarkılarını Beylikdüzü için söyledi.

AVCILAR

Milli mücadelenin kaderini değiştiren 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102‘inci yıl dönümü kutlamaları Avcılar Hükümet Konağı ve Atatürk Parkı’nda düzenlenen çelenk törenleri ile başladı. Avcılar Belediyesi’nin öncülüğünde Halide Edip Adıvar Parkı’nda buluşan Avcılarlılar, bando eşliğinde marşlar söyleyerek Zafer Yürüyüşü gerçekleştirdi. Genç, yaşlı her yaştan insanın Türk bayrakları, Atatürk posterleri ile katıldığı yürüyüşte vatandaşlar çalınan marş ve şarkılarla bayram sevincini doya doya yaşadı. Zafer coşkusunun Avcılar sokaklarından taştığı büyük yürüyüş Sefo konserinin düzenleneceği Avcılar Sahil’de son buldu.

SARIYER

Bağımsızlık zaferinin 102. Yılı Sarıyer’de büyük bir coşku ile kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi törenlerine katılan Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu’nun öncülüğünde Sarıyer Kazıklı Yol’dan başlayarak Kireçburnu’ndaki Haydar Aliyev Parkı’na kadar süren 30 Ağustos Zafer Bayramı kortejine binlerce Sarıyerli katıldı. Ellerinde bayraklarla yürüyüşe katılan Sarıyerliler, daha sonra düzenlenen Türk Halk Müziği konseri ile zafer bayramını coşkuyla kutladı.

SİLİVRİ

Silivri Belediyesi tarafından Büyük Zafer’in 102. yıl dönümünde Zafer Yürüyüşü gerçekleştirildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen yürüyüşün ardından ünlü sanatçı Berkay’ın konseriyle coşku doruğa çıktı. Sanatçı, sevilen şarkılarıyla Silivrililere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Silivri Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yılı nedeniyle Zafer yürüyüşü ve Berkay konseri gerçekleştirdi. Yürüyüşe Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, kurum müdürleri, STK ve oda temsilcileri, siyasi parti mensupları, çok sayıda vatandaş ve Belediye Bandosu da katıldı. Yürüyüş, Silivri Sahili Festival Alanı’nda sona erdi.

ADALAR

Adalar Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında tüm Adalar’da gerçekleştirilen fener alayı yürüyüşüne ve ardından Atatürk Meydanı’ndaki konserlere Adalılar yoğun ilgi gösterdi. Kınalıada’da bando eşliğinde başlayan kortej yürüyüşü; Burgazada ve Heybeliada’dan da Adalılar’ın katılımıyla Büyükada’da fener alayı ile devam etti. Adalar Belediyesi’nin tahsis ettiği tekne ile gelerek Büyükada Atatürk Meydanı’nı dolduran Adalılar; Ada Dans Grubu, Adalar Gençlik Orkestrası, Nurcan Başpınar ve ünlü DJ Suat Ateşdağlı’nın performanslarıyla unutulmaz bir bayram gecesi geçirdiler.

ÜSKÜDAR

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında ünlü sanatçı Sertab Erener ile son dönemin sevilen gruplarından Evdeki Saat sahne aldı. Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: “Üsküdar’ımız için durmadan dinlenmeden, birlikte çok güzel işlere imza atacağız. Üsküdar halkı ve İstanbul için tüm imkan ve gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir