ALTIN 2.246,250,14%
BITCOIN 2124680-2,79%
19 Mart 2024
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

31 sanatçıdan çok özel sergi: Geçip Giderken Anılarda

31 sanatçıdan çok özel sergi: Geçip Giderken Anılarda

Maltepe sanatçılar ve sanatseverler adeta bir merkez olmaya devam ediyor. Küratörlüğünü ressam ve resim öğretmeni Hülya Düzenli’nin üstlendiği, “Geçip Giderken Anılarda” isimli karma resim sergisi, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı.

ABONE OL
20 Ocak 2022 21:26
31 sanatçıdan çok özel sergi: Geçip Giderken Anılarda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘Bir insanı hafızası olmaksızın düşünmek olanaksızdır” diyen Hülya Düzenli,şu açıklamayı yaptı: “İnsanın her yaşında, toplumların her zaman diliminde kaydedilmiş geçmişlerine başvurulmuştur. Bu nedenle içinde bulunulan ‘an’ hep geçmişten gelir, geçmişten etkilenir. Bir insanı, hafızası olmaksızın düşünmek olanaksızdır. Hafızasını kaybetmek, hafızanın kaybettirilmesi, yeni ve farklı bir hafıza yaratmak vb. durumlar bugün özellikle toplum mühendisliğinin en çok kullandığı özelliklerdir. Sergimizde bir konsept çerçevesinde geçmiş hafızamıza yönelik bir çalışma gerçekleştirdik. Sanatçılarımız herhangi bir kişisel anı üzerinden değil toplumsal hafızanın anılarından en sevdiğinden, kızdığından, hayata bakışından değerlendirmeleri üzerine alt başlıkları kendileri oluşturdular.”

Sergide Bahar Bayrak, Berna İkbal, Can Berk Koç, Ceren Ongan, Ceyda Canay Malgaltepe, Çiğdem Şener, Çiğdem Üner, Didem Germen, Doğan Tanju, Ece Aktaş Orak, Elanur Kaya, Elif Aslan, Gülşah Kalebaş, Işın Avcıoğlu, İnci Kaymak, İvet Adut, Jale Kudatgobilik, Meral  Bilkay, Murat Tiraki, Müjde Kılıçkıran, Nazlı Temürlenk, Nilgün Kızılsümer, Nilüfer Adam, Nuran Atahan, Özden Tür, Özlem Taşçı, Seda Avunca, Selma Sarmusak, Serpil Kırca, Sıla Güven ve Simden Yavuzkal’ın eserler yer alıyor. Sergi 7 Şubat’a kadar Galeri A+B’de ziyaret edilebilir.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: