• 38 PLAJDA HİZMETTELER

    İstanbulluların gönül rahatlığıyla deniz keyfi yaşadığı İstanbul plajları açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki 38 plajda temizlik ve cankurtaran hizmeti veriyor. Temiz ve güvenli İstanbul plajları yaz boyunca ziyaretçilerini bekliyor.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da plaj hizmetleri ile İstanbulluların temiz ve güvenli ortamlarda denize girmesi için hizmet veriyor. Düzenli olarak deniz suyu temizlik oranları ölçülen ve gün boyu kumsalların temizlendiği İstanbul plajlarında vatandaşlar gönül rahatlığıyla deniz keyfini yaşıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin son yıllarda hizmete aldığı İleri Biyolojik Arıtma Tesisleri ile sahiller atıksu tehdidinden kurtuldu. Altyapı yatırımları ve arıtma tesisleri ile İstanbul’da pek çok sahil yüzülebilir kritere ulaştı.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanlarında bulunan 38 plajda temizlik, güvenlik ve cankurtaran personeliyle hizmet veriyor. Hizmet verilen plajlarda denize girilebilecek bölgeleri bariyer ile çevriliyor. Güvenlik için plaj kurallara ve tehlikelere ait bilgilendirme tabelaları ile vatandaşları bilgilendiriyor. Cankurtaran ekipleri jet-ski ve kurtarma botları ile devriye atarak tehlike arz edecek durumlara devamlı hazır halde bulunuyor.

    İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı cankurtaran ekipleri İstanbul’da 12 ilçede bulunan 47 bin 800 metre uzunluğundaki 38 plajda; 35 jet-ski, 7 Kurtarma Botu, 2 Amfibik Kurtarma Jeti (Kara & Deniz Aracı) 14 ATV aracı, 2 Drone (hava aracı), 190 Gözetleme Kulesi ve 481 cankurtaran personeli ile vatandaşların güvenliği için hizmet veriyor. Cankurtaran ekipleri 2005 yılından bu yana 41.847 vatandaşın kurtarılmasını sağladı.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ve çevre şirketi İSTAÇ, 256 personel ile plajlar ve sahillerde temizlik hizmeti sunuyor. Temizlik çalışmaları, mobil temizlik ekipleri ve özel plaj temizleme makineleriyle yürütüyor. Ekipler 2013 yılından bu yana toplam 66 bin metreküp atık toplarken 2016 yılında ise plajlar 17.534 m³ atıktan temizlendi.

    Kum eleme ve tesviyesi yapan 11 adet plaj temizleme makinesinin yanı sıra yosun temizleme araçlarıyla da yosunlaşmaya karşı mücadele ediyor. 16 kişilik 16 ekipten oluşan toplamda 256 personel ile yürütülmekte olan plaj temizlik çalışmalarında; 31 Çift Kabinli Kamyonet, 11 Plaj Temizleme Makinesi, 2 Atık Nakil Aracı, 1 Yosun Nakil Teknesi, 2 Hidrolik Sıkıştırmalı Atık Nakil Aracı, 1 Yükleyici Kazıcı, 1 Damperli Kamyon, 11 Minibüs, 1 Yüzer Amfibik Temizleme Aracı, 1 Yüzer Amfibik Çekici ile hizmet veriyor.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik ve cankurtaran hizmeti verdiği plajlar: Çatalca: Çilingoz, Yalıköy, Karacaköy, Ormanlı. Arnavutköy: Durusu Karaburun, Yeniköy. Eyüp: Ağaçlı. Sarıyer: Kısırkaya, Riva Merkez, Beykoz: Riva Elmasburnu, Riva MYO. Şile: Sahilköy, Doğancılı, Alacalı, Sofular, Kızılcaköy, Kumbaba, Ayazma, Ağlayankaya, Uzunkum, Akçakese, Kabakoz, Kurfalı, Ağva, Kilimli. Kadıköy: Caddebostan 1, Caddebostan 2. Bakırköy: Çiroz, Güneş. Küçükçekmece: Menekşe. Beylikdüzü: Gürpınar. Büyükçekmece: Kumburgaz, Kamiloba (Celaliye). Silivri: Selimpaşa, Silivri, Semizkum, Çanta, Gümüşyaka.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir