• 730 SAHTE SEÇMENİN KAYDI DONDURULDU

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal bir televizyon programının canlı yayınına konuk oldu. Büyükçekmecelilerin büyük hizmetler beklediğini ve beklenen hizmetlerin geleceğini vurgulayan Uysal, metro ve metrobüsün Büyükçekmece’ye uzatılacağı müjdesini yineledi. Büyükçekmece’yi İstanbul’un en güzel ilçesi haline getireceklerini söyleyen Uysal, Albatros Parkı’nı yeşil alan olarak millete iade edeceklerinin de altını çizdi.

  • İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarını sürdürdüğü Büyükçekmece’de bir televizyon programının canlı yayınına konuk olarak projelerini anlattı. İstanbul’un coğrafi olarak en güzel ilçesi olmasına rağmen Büyükçekmece’nin hak ettiği hizmeti alamadığını kaydeden Uysal, ilçenin en büyük problemlerinden birisi olan imar sorununu çözüp yatay mimari uygulamasına geçileceğini vurguladı. Büyükçekmece sahilinin düzenlenerek halkın gezebileceği hale getirileceğini anlatan Başkan Uysal, sahte seçmen skandalıyla ilgili de 730 seçmenin kaydının dondurulduğunu söyledi.

     ALBATROS TEKRAR PARK OLACAK
    Kamuoyunda tartışmalara neden olan Albatros satışıyla ilgili konuşan Uysal şöyle dedi: “Büyükçekmece belediyesi burada önce imar değişikliği yapmış, arkasından da ihaleyle satmış. O süreçte CHP’li belediyenin yaptığı bu işleme karşı yine CHP ilçe teşkilatından il teşkilatından ve milletvekilinden gelip orada eylem yapanlar oldu, basına yansıdı bu olaylar. Hakikaten baktığımızda geçmişte burası öyle güzel bir yermiş ki, turistik bir kamp alanıymış, insanların gelip denize girdiği bir yermiş, güzel ağaçlar varmış. Şu anda orayı zaten yeşil alan olarak, millet bahçesi olarak, eski kamp yeri gibi herkesin inip gezebileceği bir yer olarak tekrar millete iade edeceğiz dedim. O hafta da mahkeme, planları iptal kararı verdi. O da bizim elimizi rahatlattı zaten. İşimiz kolaylaşmış oldu. Ben buradan Büyükçekmece halkımıza diyorum ki, orayı inşallah tekrar Büyükçekmecelilere kazandıracağız.”

    SAHİLDE ÇOK GÜZEL BİR DÜZENLEME YAPACAĞIZ
    Büyükçekmece sahilinde yapılacak olan düzenlemeyle hem halkın hem esnafın kazançlı çıkacağını anlatan Uysal sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul’un böyle bir ilçesi yok. Belki dünyada çok nadirdir böyle coğrafi güzelliği olan bir yer. Fakat Büyükçekmecelilerin aileleriyle çocuklarıyla, misafirleriyle yürüyüşe çıkacağı birlikte piknik yapmak istediklerinde götürecekleri bir alan yok. Sahilde çok güzel bir düzenleme yapmak zorundayız. Bu kadar güzel sahil bu kadar âtıl. Büyükçekmeceliler ailecek insin sahilde yürüyüşünü yapsın, yazın denizine girebilsin vs. dediğimiz zaman, sahildeki işyeri sahiplerine yönelik başkan gelince buraları kaldıracakmış gibi bir söylenti var. Onlara, ‘Bizim burada yapacağımız iş, sizin ekmeğinizi elinizden almak değil size daha fazla iş alanı çıkarmak’ dedim. Gerçekten Büyükçekmece’de insanlar burada sahile inelim dedikleri zaman, aynı zamanda oradaki işyerleri, restoranlar, kafeler de bundan istifade edecek. Hele hele çok güzel olup da gezilebilecek görülebilecek bir nokta olduğunda İstanbullu vatandaşlar da buraya geldiğinde daha çok istifade edecekler.”

    MÜDAHALE ETMEYİZ
    Alkol tüketimine müdahale edileceği yönündeki dedikodulara da cevap veren Uysal şöyle devam etti: “Ben Büyükşehir Belediye Başkanıyım, dünyadan boğaz kenarına balık keyfine gelenler oluyor, ona müdahale etmediğimize göre Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, ne diye Büyükçekmece’ye geldiğimiz zaman buna müdahale edelim? Sadece işini düzgün yapsın başkasına zarar vermesin.”

    CUMHUR İTTİFAKI’NIN EN İYİ ÖRNEKLERİNDEN BİRİSİ BÜYÜKÇEKMECE’DE
    Cumhur İttifakı’nda tabanda oyların bütünleştiği en iyi örneklerden birisinin Büyükçekmece olacağına inandığını söyleyen Uysal şöyle konuştu: “İlçe başkanımız ve il yönetimimiz ile görüştük. Kardeşlerimiz gerçekten çok çok memnunlar, ilk defa Büyükçekmece’de bir değişim olacak. 25 yıldır CHP’den kurtulamayan bir Büyükçekmece var, sadece kurtulamamak değil, önceki değerine değer katması gerekirken tam tersine değeri düşen bir Büyükçekmece var, bu anlamda çok olumlular. Cumhur ittifakında tabanda oyların bütünleştiği birleştiği en iyi örneklerden birisinin Büyükçekmece’de olacağını düşünüyorum.”

     730 SAHTE SEÇMENİN KAYDI DONDURULDU
    Mevlüt Uysal, sahte seçmen kayıtlarıyla ilgili de şu açıklamaları yaptı: “Benim ilk adaylığım ilan edildikten sonra, kulislerde ‘AK Parti buraya Büyükşehir Belediye Başkanını gönderdi oraya sahte seçmen kaydırması yapılıyormuş’ şeklinde bir şeyler duyduk. Araştırdık ki hakikaten bazı inşaat halinde sıvası bile yapılmamış binalarda seçmen kayıtları var. Bunların hemen tespitlerini yaptırdık. İlçe başkanlığımız hemen savcılığa ve seçim kuruluna dilekçe verdi. Sonra baktık ki Büyükçekmece Belediyesi’nde memur olan bir kişinin geçici olarak nüfus müdürlüğüne görevlendirildiği, bu şahsın da kendi kullandığı bilgisayardan kendi şifresiyle bu şekilde girişler yaptığı öğrenildi. Emniyet müdürlüğü tespitini birebir yaptı. yaklaşık 730 seçmenin kaydı donduruldu, oy kullanamayacaklar. En önemlisi ise seçmenlerin haberi olmadan yapılması, kaydı yapılan şahsın haberi yok. Bu çok ciddi bir suçtur. Konu şu an adliyeye intikal etmiş durumda.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir