• 80 kişiye ücretsiz muayene hakkı

  • Esenyurt Belediyesi ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında, farkındalık oluşturmak ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla seminer düzenledi. Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde Onkoloji Hekimi Öğr. Üyesi Orçun Can ve Meme Cerrahi Hekimi Opr. Doktor Tansu Altıntaş tarafından “Meme Kanseri Nedir?”, “Meme Hastalıkları” ve “Memede Kitleye Yaklaşım”, “Meme Kanseri Tedavisi”, “Meme Kanserinden Korunma Yöntemleri ve Meme Kanseri Çeşitleri” başlıkları altında bir sunum yapıldı. Seminere, Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Halis Şimşek ve Günnur Yıldırım, CHP Esenyurt Kadın Kolları Başkanı Emine Polat, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzgun, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Çınar, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dört yıl önce meme kanserini yenen Yasemin Şahin, seminerde tedavi sürecini anlattı. Şahin, “Ufacık bir farkındalıkla kurtulabilirsiniz. Kendinizi her zaman muayene edin. Kendinizi sevin” ifadelerini kullanarak erken teşhisin önemini vurguladı.

    Katılımcılara ücretsiz meme kanseri muayenesi

    Seminere katılan herkese ücretsiz meme kanseri muayenesi yapılacağını belirten Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Halil Çalış, “Meme kanserinde bir farkındalık yaratmak, komşularımıza bunun önemini anlatabilmek, erken teşhis için önemli bir gösterge olan ön muayenelerin nasıl, ne zaman ve hangi aralıklarla yapılacağını tüm komşularımıza bunu anlatmak istedik. Seminere katılan katılımcılar, belediyemizin öncülüğünde ilçemizdeki sağlık kuruluşlarında ücretsiz muayene edilecek” dedi.

    “Yaşamak her şeyden değerli”

    Pankreas kanserini yenen Fatma Özdamar, bu süreci nasıl atlattığını şöyle anlattı: “Tedavilere düzenli bir şekilde gidilirse hiçbir sorun kalmaz. Her şeyden önce sağlıklı beslenmemiz gerekiyor. Hastalık aşamasında yasak olanlara uymak gerekiyor. Hastalığımın yüzde 70’ini atlattım. İlk dönemlerde yatağa bağlıydım ama şu an özgürüm. İstediğim her yere gidebiliyorum. Hep Allah’ın canımı almasını isterdim ama yaşamak her şeyden değerliymiş, onu fark ettim. Bu seminerde hocalarımızın verdiği bilgiler çok değerliydi.  Onların söylediklerini uygularsak, hayata tutunmaya çalışırsak her şeyi başarabiliriz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir