• 86 YIL SONRA İLK NAMAZ

    İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ayasofya Camii'nde 86 yıl sonra kılınacak ilk namaz için belirlenen alanların dolduğunu ve bu nedenle girişlerin durdurulduğunu açıkladı. Vali Yerlikaya, Ayasofya Camii'nin sabaha kadar açık olacağını da kaydetti.

  • Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkili olduğu şu günlerde Ayasofya Camii’nde kılınacak ilk cuma namazına vatandaşlar büyük ilgi gösterince dışarıda ayrılan alanlar doldu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’da alanlara girişlerin durdurulduğunu açıkladı.

    ‘SABAHA KADAR AÇIK OLACAK’

    Vali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

    “Ayasofya-i Kebir Camii  çevresinde belirlenen namaz kılma alanlarımızın tamamı doldu. Salgın nedeniyle bu alanlara misafir girişlerimiz durduruldu. Sabır ve anlayışla birbirimize yardımcı olalım. Ayasofya Camiimiz ibadetiniz için sabaha kadar açık olacak.”

    86 YIL SONRA İLK NAMAZ

    Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesinin ardından cami olan, 1934 yılında müzeye çevrilen ve 2 Temmuz’da Danıştay’ın verdiği kararla yeniden ibadete açılan Ayasofya Camii’nde ilk namaz bugün 13.16’da kılınacak. Vatandaşlar saat 10.00’dan itibaren alana girmeye başladı.

    ADINLAR VE ERKEKLERİN NAMAZ KILMALARI İÇİN AÇIK ALANLAR BELİRLENDİ

    Salgın nedeniyle Ayasofya Camisi ve çevresinde kadınlar için 2, erkekler için 3 olmak üzere 5 farklı açık alan, namaz kılma yeri olarak belirlendi. Erkekler için Ayasofya Meydanı, Sultanahmet Meydanı ve Yerebatan Caddesi; kadınlar için Sultanahmet Türbesi yanındaki alan ile Mehmet Akif Parkı tahsis edildi.

    YERLİ VE YABANCI BASIN MENSUPLARINDAN YOĞUN İLGİ

    Bugün ibadete açılacak olan Ayasofya’da kılınacak cuma namazını takip etmek isteyen yerli ve yabancı basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Çok sayıda basın mensubu sabahın erken saatlerinden itibaren akredite olmak için akredite noktasına geldi. Burada işlemleri tamamlanan basın mensupları minibüslerle alana götürülüyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir