• 90 yıllık hasret bitti. Büyükçekmece’de Roman’lar tapularına kavuştu

    Büyükçekmece ilçesi, Karaağaç Mahallesi’nde yaşamlarını sürdüren Roman vatandaşların tapu sorunu için büyük mücadele veren Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, verdiği sözü tuttu.

  • Uzun yıllar tapu sorunlarının çözülmesini bekleyen 33 aile tapularını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün elinden aldı.

    Yaşam şartlarını iyileştirecek projeler hayata geçirilecek

    Büyükçekmece ilçesi, Karaağaç Mahallesi’nde, Roman vatandaşların yaşadığı bölge İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000’lik planlarında yeşil alan olarak belirlenmişti. Uzun yıllardır burada yaşayan Roman vatandaşların tapu sorunlarını çözmek, yaşadıkları yerden başka bölgelere göç etmek zorunda kalmamaları için uzun uğraşlar veren Başkan Akgün, on yıllardır çözülemeyen sorunu çözdü. 

    Yapılan çalışmalar sonucunda belediyenin aynı bölgede bir başka yeri Roman vatandaşların yaşadıkları bölgeye karşılık yeşil alan olarak Büyükşehir’e terk edildi. Bu yolla Roman vatandaşlarımızın tapu sorunlarını çözülmüş oldu. Öncelikli sorunun tapu sorunu olduğunu ve bu sorunun çözüldüğünü kaydeden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; önümüzdeki süreçte de Karaağaç mahallesi ve diğer mahallelerde ikamet eden Roman vatandaşların yaşam şartlarını iyileştirmek adına projelerin hayata geçirileceğini açıkladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir