18 Ekim 2024

AKGÜN, KILIÇDAROĞLU İLE TELEFONDA NE KONUŞTU?

AKGÜN, KILIÇDAROĞLU İLE TELEFONDA NE KONUŞTU?

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, İmamoğlu’nun Tunceli ziyaretini köşesine taşıdı. Selvi ayrıca Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün Kemal Kılıçdaroğlu ile konuştuğu telefon görüşmesinide yazdı

EKREM İmamoğlu’nun CHP’nin eski üç genel başkanı ile buluşması çok konuşulmuştu.

Hikmet Çetin, Altan Öymen ve Murat Karayalçın, İmamoğlu’na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olup yeniden kazanmasını tavsiye etmişlerdi. “Önce İstanbulu kazan, sonra CHP’ye genel başkan olursun. Eğer İstanbul’u kaybedersen CHP’ye genel başkan olman da zor olur” şeklinde bir çerçeve çizmişlerdi.

NE EVET NE HAYIR

Toplantıya katılan genel başkanlar, İmamoğlu’nun CHP Genel Başkanlığı’na adaylığı konusunda izlenimlerini, “Ne evet dedi ne hayır dedi” diye paylaşmışlardı.

İmamoğlu tereddütle konuşunca Murat Karayalçın, genel başkanlık konusunda bir hamle yapmıştı.

CESUR BAŞKAN TEMASI

Ekrem İmamoğlu, yeniden kolları sıvadı ve yurt gezilerine başladı. Dikkat ettiniz mi? “cesur başkan” diye karşılanıyor. İmamoğlu yeterince cesur değil diye eleştirildiği için, “cesur başkan” teması üzerinden yürümeyi tercih etmişler.

İMAMOĞLU’NUN ALEVİ ÇIKARMASI

Elazığ ve Tunceli’den sonra Çanakkale’yi ziyaret edeceği söyleniyor. Aleviler Kılıçdaroğlu’nun etrafında kenetlenip delege seçimlerine ağırlıklarını koyunca Ekrem İmamoğlu soluğu Tunceli’de aldı. Ondan önce de Gaziosmanpaşa’daki cemevini ziyaret edip aşure dağıtmıştı.

PİRO KEMAL

CHP’de Aleviler oldukça örgütlü. Delege seçimlerinde de bunu gördük. İmamoğlu’nun Alevilerle bir araya gelmesi güzel bir davranış. Etnik ve mezhep siyasetini doğru bulmuyorum. Hatta Türkiye açısından tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Kılıçdaroğlu’nun Alevi kimliğini öne çıkarmasına bu nedenle karşı çıkmıştım. Ama CHP denilince Alevilerin gücü yadsınamaz bir gerçek.

Ayrıca Kılıçdaroğlu varken Aleviler İmamoğlu’nu desteklemezler. Aslı varken taklidine oy vermezler. “Piro Kemal” ya da “Kemal dede” onlar için vazgeçilmezdir.

ÜÇ ESKİ GENEL BAŞKANIN BULUŞMASI

TEKRAR eski CHP genel başkanlarının İmamoğlu ile buluşması Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği 24. Uluslararası Festival kapsamında olmuştu. Ekrem İmamoğlu da üç genel başkana Beylikdüzü’ndeki sanat evini gezdirip yemeğe davet etmişti. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün düzenlediği festivale katılmak üzere İstanbul’a gelen genel başkanların İmamoğlu ile buluşmasını CNN Türk’te bir parça İmamoğlu ile buluşma amacıyla yapılmış bir organizasyon olarak yorumlamıştım.

Hasan Akgün aradı.

Daha önce de üç genel başkanı festivale davet ettiğini, Altan Öymen’in zaman zaman ama Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın’ın onur konuğu olarak düzenli olarak katıldığını söyledi. Ekrem İmamoğlu ile buluşturmak gibi bir amaçla hareket etmediğini anlattı. Ama İmamoğlu ile üç genel başkanın bir araya gelip yemek yediklerini belirtti.

KILIÇDAROĞLU’NU DAVET ETMİŞ

Hasan Akgün ayrıca CHP Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Kemal Kılıçdaroğlu’nu da davet ettiğini söyledi.

Hasan Akgün CHP’deki makul isimlerden biri olduğu için son gelişmeleri nasıl değerlendirdiğini sordum.

Kılıçdaroğlu’nu ziyareti sırasında son gelişmeleri de değerlendirme fırsatı bulduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu ile aralarında geçen diyaloğu aktardı.

 

Hasan Akgün, Kılıçdaroğlu’na: Partide tartışma yaşanıyor. Parti içi sorunların bir an önce giderilip hepimizin yerel seçimlere odaklanması gerektiğini aktardım.

Kılıçdaroğlu: Doğru söylüyorsun. Çözmemiz lazım.

Hasan Akgün: Sayın Genel Başkanım, Genel Başkanımız olarak sizlerin bir araya gelerek bu sorunu çözmeniz gerekiyor. Partideki bu sorunlar yerel seçimlere olumsuz yansıyabilir.

İSTANBUL’U ALAN TÜRKİYE’Yİ ALIR

Hasan Akgün, İmamoğlu’na da çok yakın bir isim. İmamoğlu ile de bu konuyu konuşmuş. Ekrem Başkan’ın İstanbul’a daha çok odaklanması gerektiğini belirterek, “İstanbul’u alan Türkiye’yi alır” demiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir