22 Kasım 2024
  • BU SESE KULAK VERİN

    Bakırköy Kent Konseyi tarafından deprem gerçeğine dikkat çekmek amacıyla Bakırköy Cumhuriyet(Özgürlük) Meydanı’nda  düzenlenen “Söz Yalan, Deprem Gerçek! Duyarsızlığa Hayır ” etkinliği gerçekleşti.  

    BU SESE KULAK VERİN

    Bakırköy Belediye ve Bakırköy Kent Konseyi Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte; Bakırköy Belediyesi Arama Kurtarma Timi de (BAKUT) stant açarak doğal afetlerdeki yaptıkları çalışmalar hakkında yurttaşlara bilgi aktardı.

    Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Bakırköy Belediyesi olarak depremle ilgili başarılı çalışmalarını Bakırköy halkıyla paylaşmak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini ifade ederek konuşmasında şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye’nin %90’ı deprem kuşağında. Ne yazık ki Bakırköy’de depremin merkez üstünde. Bu konuda yapılan çalışmalarımızı, duyarlılığımızı  halkımızla paylaşmak istedik.  Deprem gerçeğiyle yaşıyoruz. Ayrıca, depremin bizim hayatımızda yarattığı tahribatı en iyi bilen ülkelerden biriyiz. Şu gerçeği hiçbir zaman göz ardı etmiyoruz: Depremden korkmayalım, depreme hazırlıksız yakalanmaktan korkalım. Bu doğrultuda biz Bakırköy Belediyesi olarak meslek odalarıyla, sivil  toplum kuruluşlarıyla, muhtarlarımızla sürekli projeler üzerinde çalışıyoruz ve hazırlığımızı yapıyoruz, bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

    Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu konuşmasının devamında Bakırköy Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek şunları ifade etti: “Bakırköy’de bizden istenen 180  bin metrekare barınma  alanı olması istenirken biz 750 bin metrekare alanı barınma alanı olarak hazırladık.  5 ayrı uygun barınma alanında 30 bin kişiye hizmet edebilecek şekilde hazırlığımızı yaptık. Bu 750 bin metrekare barınma alanını da yoluyla, suyuyla, elektriğiyle, kanalizasyonuyla depremde ve afet barınabilecek şekilde düzenledik. 59 tane parkımızı ve yeşil alanımızı altyapılarını hazırlayarak toplanma alanı olarak belirledik. 17 adet afet istasyonunu her türlü afetlere hazır hale getirdik. 23 ana arter, 30 ara yolu tahliyeyi kolaylaştırmak amacıyla deprem yolu olarak belirledik. 9 helikopter pistini acil tahliye için belirledik. “

    Bakırköy Belediyesi olarak yurdun pek çok köşesinde yaşanan afetlerde de destek olduklarını, Bakırköy’de gerekli tedbirleri aldıklarını fakat hükümet nezdinde destek alamadıklarını belirten Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü;” Biz belediye olarak her türlü hazırlığımızı yaptık, ülkemizin doğusunda, batısında neresinde olursa olsun yaşanan afetlerde Bakırköy halkımızın hayırseverliği ile destek oluyoruz ama hükümetin olası bir depreme karşı Bakırköy’deki binaların yenilenmesiyle ilgili bir desteğini göremedik. 1999 depreminden sonra YTÜ ve İTÜ gibi 2 saygın üniversiteye yaptırdığımız araştırmaya göre; Bakırköy’deki özellikle merkez mahallerimizdeki konutların %68’i orta ve ağır hasarlı. Bakırköy’deki binaların ortalama yaşının da 50 olduğu gerçeğiyle hazırladığımız planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sunduk. Fakat şu ana kadar iki kurumdan da en ufak bir destek alamadık. Bakırköy’deki boş alanlara imar artışı verilirken birer tabut haline gelen, yıkılmaya yüz tutmuş en az 50 yıllık binalara 2 kat artışını alamadık. Bakırköy halkının talebi büyük büyük rantsal dönüşüm değil sadece Bakırköy’deki imarın 2 kat artışıdır. 2 kat artışıyla Bakırköy’deki imar yoğunluğu sadece %20-22 artacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’nin depremle ilgili siyaset üstü söylemini önemsiyorum ve  Bakırköy Cumhuriyet(Özgürlük) Meydanı’ndan hükümetimize ve Büyükşehir Belediyesine şu çağrıda bulunuyorum: Bakırköy halkı katında, yerinde, konumunda, cebinden hiçbir kuruş çıkmadan kentsel dönüşümü bekliyor, bu sese kulak verin.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir