19 Eylül 2024

Feminist Şiir Festivali Kartal’da gerçekleştirildi

Feminist Şiir Festivali Kartal’da gerçekleştirildi

Bu yıl 7. Düzenlenen Uluslararası FeminİSTANBUL Kadın Şiir Festivalinde kadınlar şiirlerle anlatıldı. Festivalin tanıtım toplantısı Kartal’da gerçekleşti. Toplantıya Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Belediye Başkan yardımcısı Adem Uçar, Kültür İşleri Müdürü Umut Veli Develi, Basın İşleri Müdürü Hüseyin Güler, Festival Direktörü Op. Dr. Hilal Karahan, organizasyon komitesinden Dilruba Nuray Erenler ile yurt dışı ve yurt içinden gelen şairler katıldı.

FeminİSTANBUL Direktörü Op. Dr. Hilal Karahan, festivale katılan şairleri tanıttığı konuşmasında, kadınların dünyanın her yerinde aynı şekilde ezildiğini ve sorunlarının hep birbirine benzer olduğunu belirtti. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ise yaptığı konuşmada festivale ev sahipliği yapmaktan ve katkı sunmaktan dolayı büyük onur duydukların belirtti.

FeminİSTANBUL Uluslararası Kadın Şiiri Festivali Direktörü, WFP Kıtalararası Direktörü ve WPM Türkiye Üyesi Op. Dr. Hilal Karahan, festival Onur ödülleri töreninde yaptığı konuşmada, “Bildiğiniz gibi her yıl bir manifestoyla yola çıkıyoruz. Bu yıl, Cumhuriyetin İlk Yüzyılında Kadın ve Şiir” diyor ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılını kutluyoruz. FeminİSTANBUL’da bu sene Cumhuriyet’in 100. yılında kadını ve şiiri odağımıza aldık. Bu yüzyılda kadına karşı olan tutum ve davranışların değişimine, şiir ile farkındalık yaratma arzusundayız. Bilimde, sanatta, ekonomide, siyasette, sporda hep bu bilinçle, kız kardeşliğin gücüyle hareket ediyoruz. Bu kazanımları korumak, geliştirmek ve genişletmek için şimdi daha da kararlıyız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir