18 Ekim 2024

Erhan Güzel’den gövde gösterisi

Erhan Güzel’den gövde gösterisi

Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde aday adayları dosyalarını vermeye devam ediyor. Çatalca’da en güçlü isim olarak öne çıkan Erhan Güzel’de CHP Çatalca Belediye Başkan Aday Adaylık dostayısın teslim etti. Yüzlerce kişinin destek verdiği Güzel’in başvuru adeta mini bir mitinge dönüştü. Çatalca artık yukarıdan kumanda ile değil yerinden yönetilecek diyen Güzel, rakiplerine de göz dağı verdi.

ÇATALCA’YI ÜRETEN BİR KENT HALİNE GETİRECEĞİZ

Başvurusunun ardından yüzlerce Çatalcalı’ya seslenen Güzel, “Çatalcağımızı geliştirmek, yapacağımız yatırımlarla büyütmek, planlı bir şehir haline getirmek, gençlerin gelecekte güzel bir kente yaşayacakları doğasına, kültürüne, tarihine, kültürel mirasına sahip çıkan bir anlayışla ekip arkadaşlarımla birlikte sizlerin desteği ve taleplerini de alarak bu yola çıktık. Üretenken Çatalca vizyonumuz da güzel ilçemizde üretilen her bir ürünün değerine değer katan bir kent haline getireceğiz diyoruz. Çatalcayı güçlü ve sürdürülebilir bir ekonomiye kavuşturmak için bunu diyoruz. Toprakların verimliliğiyle doğal kaynakların zenginliğiyle, modern tanım teknikleriyle, marka değer üretimiyle, sanayisiyle, teknolojisiyle üreten bir kent istiyoruz. Üretimin her alanında katkı verecek kadınlarımızla istiyoruz, girişimci ruhla, çiftçimizle, fikir üreten gençlerimizle, teknolojiyle, her alanda üretimi entegre etmek isteyen sanayicimizle, esnafımızla istiyoruz. Bunu biz başaracağız. Çünkü biz üretmenin kıymetini küçük yaşlardan öğrenmiş çiftçi ailelerin, üreticilerin çocuklarıyız. Üretilen her bir ürünün ürünün değerine değer katmak için yola çıkıyoruz” diye konuştu.

ÖNCELİĞİMİZ DEPREM OLACAK

Planlıyken Çatalca vizyonumuzda güzel ilçemizde deprem gerçeğini aklımızdan hiç çıkarmayacağız diyen Güzel, “Deprem bizim önceliğimiz olacak. Deprem korkusunu hemşerilerimize yaşatmamak olacak. Deprem gerçeğini öncelikli hale getireceğiz.Güçlü yapılan yapılaşma planlarını ortaya koyan dirençli bir kent modelini hayata geçirmeyi istiyoruz. Kentsel dönüşüm uygulamalarını teşvik edecek çalışmalarla birlikte Çatalca’nın büyümesini ve gelişimini planlı bir şekilde yönlendirmeyi hedefliyoruz. Altyapıyı planlı bir şekilde daha da güçlendirmeyi, trafik sorunlarını planlı çözümlerle bitirmeyi, park ve yeşili alanlar, ille sosyal donatı alanlarını artıracak planlı ve ihtiyaca uygun projeler yapabilmeyi hedefliyoruz.
Kadim bir geçmişe sahip Çatalca’da Trakya’nın ilk yerleşik halkı traklardan bu zamana süregelen kültürel mirasa sahip çıkmayı amaçlıyoruz” ifadesini kullandı.

ÇATALCA’YI YUKARIDAN KUMANDA İLE DEĞİL YERİNDEN BİZ YÖNETECEĞİZ

Çatalca Belediyesi’nde rahmetli Cem Kara’nın yanında 10 yıl boyunca yönetim tecrübe edindim diyen Güzel, “Hem Çatalca Belediyesi’nde hemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yönetimsel bir çok tecrübeye sahibiz. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun Büyükşehirde ki yönetim anlayışında, üst düzey yöneticilerden deneyimlediğimiz adil, yeşil ve yaratıcı kent vizyonu. Veriye ve bilgiye dayalı yönetim anlayışını içselleştirerek oluşturacağımız teknik kadroları Çatalca’yı yöneteceğiz. Tüm bunları inşaat mühendisi kimliğim ile planlı bir kent modelini ortaya koymak ve bu kadroları yönetmek için yıllar içinde edindiğimiz üst düzey tecrübelerimizi ilçemizle paylaşmak için yola çıkıyoruz. Çatalca’yı yönetirken, yukarıdan kumanda ile yönetilen değil, yerinden yönetilen bir anlayışımız olacak ve bu anlayışa göre kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz. Her bir mahallenin ihtiyaçlarını o mahallede yaşayan insanımızdan dinleyerek hep birlikte doğru analiz ederek sorunlara, sorunlara çözüm bulacak çatalcayı daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için şeffaf, katılımcı. Önce halka soran, halka kulak veren ve halkı dinleyen, eşitlikçi, adil ve güçlü bir yönetim yapısına kavuşturacağız. Çatalca’nın daha etkin ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla buluşması için sizlerin görüşlerini ön planda tutacak her adımı birlikte planlayacak ve birlikte yöneteceğiz” dedi.

O MAHALLEYE KIRGINIM, ORAYA GİTMEM ANLAŞIMIZ OLMAYACAK

Çatalcayı yeni dönemde sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla buluşturacağız ifadesini kullanan Güzel, “Bizim anlayışımızda bir insan, bir sokak veya bir esnaf eleştirdi diye şu mahalleye kırgınım. Bu sokaktakilere sitem ediyorum. Pazar esnafına gitmiyorum, demek asla yoktur. Biz böyle bir şeyi asla ama asla aklınızdan bile geçirmeyiz. Biz kendimizde yaşayan, doğudan, batıdan, kuzeyden güneyden ülkemin tüm coğrafyasından 7. Bölge 81 ilinden gelerek buluşan herkesin kardeşliğini anlatacağız. Tüm hemşerilerimizle birlikteliğimiz öyle güçlü kardeşlik bağlarıyla örünecek ki, hepsine birden büyük ailemiz Çatalca diyerek birlikte yöneteceğiz. Güzel birken Çatalca vizyonumuzda yeşili denizi, doğası, kültürü, tarihi ve insanı ile yaşanacak bir kenti yaratmak hayalimizi paylaşıyoruz. Esasında tüm belediyecilik projelerimiz güzel bir kent. Çatalca vizyonumuzu oluşturacak binlerce yıllık tarihine saygı duyan, onu koruyan. Gelecek nesillere taşıyan, kültürüne, tarihine, kültürel mirasına, doğasına, mavisine yeşiline, sarısına, erguvanına, tüm ağaçlarına, tüm ormanlarına, tüm hayvanlarına, tüm canlılarına ve tüm renklerine sürdürülebilir çözümler ve akıllı projeleriyle çevreci yatırımlarla sahip çıkacağız” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir