22 Kasım 2024
  • İBB HAYDARPAŞA VE SİRKECİ GARI İHALESİNDEN ELENDİ

    TCDD, tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının atıl durumda olan yaklaşık 29 bin metrekarelik depo sahalarını kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere 4 Ekim 2019 tarihinde ihaleye çıktı. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı'nın “caydırıcı olur” diyerek İBB'nin katılımını uygun bulmadığı ihaleye 4 teklif sunuldu

    İBB HAYDARPAŞA VE SİRKECİ GARI İHALESİNDEN ELENDİ

    İBB, Haydarpaşa – Sirkeci Garı ihalesinden dışlandı. İmamoğlu; “Gerekçe komik. Eleme hukuksuz. Konuyu hem mahkemeye taşıyacağız, hem de suç duyurunda bulunacağız” dedi. İmamoğlu, halka bu ihale konusunda söz verdiğini de vurgulayarak pazartesi günü ihaleye itiraz edileceklerini açıkladı.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Devlet Demiryolları’nın (TCDD), Haydarpaşa Garı’nın atıl durumda olan depo sahaları bölgesini “kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere” kiralamak için çıktığı ihaleden elendi.

    SÖZ VERDİM

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı Avrasya Kültür Merkezi’ndeki Muhtarlar Çalıştayı kapanışı öncesi yaptığı açıklamada, bu kararın ve gerekçesinin komik olduğunu söyledi. İmamoğlu, şöyle konuştu:

    Canım öyle sıkıldı ki… Tabi ki sizinle paylaşmak zorundayım. Söz verdiğim gibi her hususu gerektiğinde sizinle en şeffaf şekilde paylaşmak durumundayım. Ben size söz verdim, bu şehrin maneviyatına sahip çıkacağıma, bu şehrin doğasına, bu şehrin tarihine… İstanbul’un adil bir kent olması için ilk başladığım günden son güne kadar, her şekilde sahip çıkacağıma, 16 milyon insanın, hatta bütün Türkiye Cumhuriyeti’nin 82 milyon insanına da söz verdim.

    DAVET EDİLMEDİK

    İşte bu sebeple sizinle çok üzücü bir olayı paylaşmak istiyorum. Bakın bugün bu akşamüstü saat 17:00 sularında, yani bizim hiçbir şekilde davet edilmediğimiz bir toplantıda içeride kim olduğu belli olmayan bir şahsa ait olan bir şirkete İstanbul’un en kıymetli Haydarpaşa ve Sirkeci garlarını 350 bin TL bedelle verdiler. Sözüm ona bir bahaneyle bizim ihaleye girmemizi engelleyerek, bizden habersiz verdiler. Kınıyorum, gereğini yapacağıma bütün vatandaşlarımın huzurunda söz veriyorum.

    15 GÜNDE NE DEĞİŞTİ?

    “Daha dün belediyeyi de 3 bin TL maaşla 10 bin TL sermayesi olan deneyimine güvenenler bizim bir şirketin o koca KÜLTÜR AŞ’nin deneyimini hafife alıp diğer şirketlerden de ayrı ayrı olmasıyla da bahane üretiyorlar. Şimdi sormak istiyorum; Ortaklık sözleşmemizi bugün uygun bulmayan bu kurul 15 gün önce bizim o ihaleye girmemizde hiçbir engel bulmadılar, bizi de o ihaleye kattılar sebebi neydi? 15 günde değişen neydi?

    16 MİLYONUN HAKKINI ÖYLE BİR ARAYACAĞIM Kİ…

    Değişeni söyleyeyim mi size, motivasyonunuz. Bakın içinde kim varsa ilk önce o salondakilere söylüyorum. Yukarıya doğru kim varsa kime kadar gidiyorsa hakkımızı 16 milyon insanın hakkını öyle bir arayacağım ki siz de bunu göreceksiniz. Hukuki yollara hemen başvuracağım. Ben hala motivasyonumuzu anlamış değilim. Bu Konuda kılını kıpırdatmayan sayın bakana da buradan sesleniyorum. 16 milyon insan adına sesleniyorum. Şimdi bir komik sebep daha paylaşacağım bence İstanbullular buna gülecekler.

    KOMEDİYE BAKAR MISINIZ?

    Bakar mısınız, komedi şartnameye göre “müşterek ve müteselsilen yerine ortaklaşa ve birlikte” demişiz başvuruda! Yani müşterek, yani müteselsilen yerine ortaklaşa ve birlikte; yani birisi eski Türkçe, birisi yeni Türkçe. Bakar mısınız sebebe, komediye motivasyona bakar mısınız! Bu şartnameye aykırıymış! Düştükleri duruma gülersiniz, ama bu ne yazık ki trajikomik bir durum. Çok yazık, çok ayıp, büyük bir skandal daha. İhaleye giren dört belediye şirketinin de ayrı ayrı iş deneyim belgesi olmadığı için elenmişiz. Konsorsiyumun tanımı nedir? Konsorsiyumlar eksikliklerin tamamlanması için yapılır. Dediğim gibi elemanlar orada hazır, şirketin elemanları orada hazır, haberdar ediliyor, aynı anda bize yazı gönderiliyor; ‘biz ihaleyi yaptık işimiz bitti’.

    PAZARTESİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ

    Pazartesi günü suç duyurusunda bulunuyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütün avukatlarıyla ve İstanbul’da ne kadar ‘katılmak istiyorum’ diyen avukat varsa, hep birlikte suç duyurusunda bulunuyoruz. Saatini de bildireceğim. Hukukçularımız gidecekler ve 16 milyon insan hakkını arayacaklar. Bu çok büyük bir mesele, bu kokuşmuşluğun çok büyük bir meselesidir. 16 milyon insanın hakkını arayacağım, insanlar bunun için beni seçti.

    HALK MÜSAADE ETMEDEN KİMSE GİREMEZ

    16 milyon insanın malını tek faaliyeti kültür sanat etkinlikleri olan bir alanın tek verileceği İBB’yken, sermayesi 10 bin TL olan, daha düne kadar İBB’de 3 bin TL maaşla çalışan vakfın genel müdürü olan bir şahsa verilmesinin altındaki motivasyon nedir? Motivasyon burada neyse başka yerlere de sirayet eder. Onun için hak arayacağız. Onun için 16 milyon insan hakkını yedirmeyeceğiz. Haydarpaşa ve Sirkeci garlarına bu halk müsaade etmediği sürece hiç kimse giremez, bunu sizle paylaşmak istedim.”

    İBB İHALEYE 4 ŞİRKETİYLE KATILMIŞTI

    İBB, ihaleye Medya A.Ş, Kültür A.Ş, İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri (İSBAK) A.Ş ve Metro A.Ş şirketleriyle katıldı. Hezarfen Danışmanlık şirketi ihalede aylık 300 bin TL teklif sunarken, İBB aylık 100 bin TL teklif sundu

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir