İnşaat Mühendisleri Odası Afet Komisyonu Toplantısı’nın bu ayki gündem maddesi Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem felaketi oldu. Toplantıda, komisyonda yer alan tek belediye çalışanı olma özelliği taşıyan Beylikdüzü Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü Afet Yönetimi ve Koordinasyonu çalışanı Sultan Çebitürk belediyenin afet yönetimi ve çalışmalarına yönelik bilgiler paylaştı. Çebitürk, “İklim değişikliğinden binaların sismik yalıtımına kadar birçok alanda Ar-Ge çalışması yürütüyoruz ve bu alanda Ar-Ge üreten tek belediye Beylikdüzü Belediyesi.” dedi.
Her ay düzenli olarak gerçekleşen İnşaat Mühendisleri Odası Afet Komisyonu Toplantısı’nın bu ayki gündem maddesi Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem felaketi oldu. Toplantıya, komisyonda yer alan tek belediye çalışanı olma özelliği taşıyan Beylikdüzü Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü Afet Yönetimi ve Koordinasyonu çalışanı Sultan Çebitürk’ün yanı sıra; İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe, İMO İstanbul Şubesi Başkanı Nusret Suna, Şube Sekreteri Rezan Bulut, İTÜ Deprem ve Afet Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Filiz Piroğlu, İMO Yönetim kurulu üyeleri ve Afet Komisyonu üyeleri katıldı. İMO İstanbul Şubesi’nde gerçekleşen toplantıda, İMO’nun afet yönetim komisyonunun olağan gündemi ve Elazığ depremi bağlamında İMO’nun yaptıkları ve yapacakları konular görüşüldü. Toplantı sırasında İMO Başkanı Cemal Gökçe, İMO olarak AFAD’la ve genel olarak siyasi otoriteyle entegrasyon sürecinde yaşadıkları sorunları ve bu sorunlarla ilgili çözüm yollarını aktardı.
Beylikdüzü’nde 396 Deprem Toplanma Alanı Bulunuyor
Beylikdüzü’nün İstanbul’daki sayı ve alansal olarak en fazla deprem toplanma alanına sahip ilçe olduğunun altını çizen Sultan Çebitürk, Beylikdüzü Belediyesi’nin Afet Yönetimi alanında lider belediye misyonunu üstlendiğini belirtti. Konuşması sırasında Beylikdüzü Hazır uygulamasının dünyada tek ve Afet Bilgi Sistemiyle toplanma alanlarının entegre edildiği bir sistemin de Türkiye’de ilk olduğundan bahseden Çebitürk; “Beylikdüzü Belediyesi olarak, yaşanabilecek olası tüm afetlere karşı hazır olma yönünde çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Afet öncesi yapılması gereken risk azaltma faaliyetlerinden, acil durum müdahale planlarına; afet sonrası toplanma, barınma ve iyileştirmeye yönelik hazırlıklardan, vatandaşlarımıza yönelik eğitim çalışmalarına kadar çok boyutlu olan bu süreci uzman ekiplerimiz ile yürütmeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu. Çebitürk toplantıdaki konuşmasında ayrıca; “İklim değişikliğinden binaların sismik yalıtımına kadar birçok alanda Ar-Ge çalışması yürütüyoruz ve bu alanda Ar-Ge üreten tek belediye Beylikdüzü Belediyesi.” dedi.