Bitter Çikolata; Teobromin denilen antioksidan yönünden zengindir. Bu özelliği ile immün sistemin güçlenmesine yardımcı olur ve vücudu serbest radikallere karşı korur. Serbest radikaller; vücudumuzda hastalığa sebebiyet veren moleküllerdir. Kalorisi yüksek olduğundan tüketirken porsiyon miktarına dikkat edilmelidir. Sade kahvenin yanında 2-3 küp tüketebilir, yulaf ile hazırladığınız bir kahvaltı kasesini yine 3 küp bitter çikolata ile tatlandırabilirsiniz.
Yaban mersini: Flavonoidler ve antioksidanlar yönünden zengindir. Bu özelliği ile bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunur. Üst solunum yolu enfeksiyonlarında ve soğuk algınlığının önlenmesinde etkisi büyüktür. Küçük bir kase yoğurt içerisine 1 avuç ekleyerek, kahvaltı öğünlerinde veya hazırlayacağınız sağlıklı bir kek içerisine şeker yerine yaban mersini ekleyebilirsiniz.
Ispanak: Esansiyel bileşenleri ve antioksidanları içerir. Flavonoid, karotenoid, vitamin E ve C yönünden zengindir. C ve E vitaminleri immün sistemi destekler. Flavonoidler ise soğuk algınlığına karşı bağışıklık sistemini destekler.
Kefir: Fermente bir içecek olan kefir, canlı ve yararlı bakterileri barındırır. Bu özelliği ile immün sistemi destekler ve antioksidan aktivitesini arttırır. Aynı zamanda vücutta inflamasyonun önlenmesine katkıda bulunur.
Sarımsak: Kükürt, aminoasit, manganez ve çinko gibi mineraller, A,B ve bolca C vitamini içerir. Antibakteriyel özelliği sayesinde vücudu enfeksiyonlara karşı korur. Bağışıklık sistemini destekler ve kolay hastalanmanın önüne geçmede katkıda bulunur. Çorbaların içerisine veya diğer yemeklere ekleyerek tüketebilirsiniz.
Çekirdek: E vitamini ve antioksidanlar yönünden zengindir. Antioksidanlar gibi E vitamini de bağışıklığın desteklenmesine katkıda bulunur. Hücrelere zarar veren ‘serbest radikallere’ karşı vücut savunmasını destekler. Salatalara 2 yemek kaşığı eklenebilir, ara öğün olarak 1 çay bardağı tüketebilirsiniz.