22 Kasım 2024
  • DEVRİM HAYATA GEÇİYOR

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren ekmeklerin ambalajsız satılamayacağını açıklayarak; “Fırın işletmecilerimiz, sektör temsilcilerimiz ve belediye olarak birlik beraberlik içerisinde, samimiyetle Türkiye’ye örnek olacak bir uygulamayı hayata geçireceğiz” dedi.

    DEVRİM HAYATA GEÇİYOR

    Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin almış olduğu karar doğrultusunda 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren ilçede ambalajsız ekmek satışı yapılamayacak.

    Daha önce Büyükçekmece’deki unlu mamul ve ekmek üreticilerinin temsilcileri ile bir araya gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bu kez de ilçe genelinde ekmek üretimi yapan 50 fırın işletmecisi ile bir toplantı gerçekleştirdi. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, Büyükçekmece Fırıncılar Odası Başkanı Asım Akça ve Ticaret Odası Temsilcisi Ahmet Zeki Savran katıldı.

    “Bu bir insanlık görevidir”

    Toplantıda konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, halka hijyenik ve sağlıklı ekmek yedirmenin insanlık görevi olduğunun altını çizerek; “İnsan sağlığını korumak noktasında çok önemli bir uygulamaya imza attık. Ahmet’in, Mehmet’in elinin değdiği, 20 – 30 kişinin dokunduğu ekmeği, Ayşe teyzenin küçük çocuklarımızın yemesinin önüne geçeceğiz. Tüketiciye gelinceye kadar bir ekmeğe onlarca kişinin eli değiyordu. 1 Ocak’tan itibaren ekmek makinede veya eldivenli bir personel tarafından ambalajlanıp o şekilde satılabilecek. Ekmeği satın alan vatandaş yiyeceği ekmeğe ilk dokunan kişi olacak” diye konuştu.

     “Türkiye’ye örnek oluruz”

    Başkan Akgün, uygulamanın hayata geçirilmesiyle birlikte denetimlerin daha da sıklaştırılacağını, Büyükçekmece’ye dışarıdan ekmek girişine müsaade edilmeyeceğini, fırınların daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretim yapabilmeleri için her türlü tedbiri alınacaklarını da belirterek; “Belediye, ilçe tarım müdürlüğü ve sektörün temsilcileri ile birlikte denetlemeler yapılacak. Ancak bu iş ceza ile de olmaz. Hep birlikte el ele vererek, samimiyet çerçevesi içinde bu uygulamaya sahip çıkarsak Türkiye’ye de örnek oluruz” ifadesini kullandı. 

    Akgün, ekmeklerin halk sağlığına zararı olmayan sarı kağıt ambalaj malzemesi ile paketleneceğini ve paketlerin üzerinde ekmeği üreten, ekmeğin muhteviyatı gibi gerekli her türlü bilginin Türk Gıda Kodeksi yönetmeliğine uygun olarak yazılacağını da sözlerine ekledi.

     Toplantıda söz alan İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer; “İstanbul’un 39 ilçesi arasında en duyarlı, halk sağlığını doğrudan ilgilendiren ekmeğe hassasiyetle yaklaşan, ekmeğimize kimlik kazandıran Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e teşekkür ediyorum. Bu uygulamaya İstanbul Fırıncılar Odası olarak biz de her türlü desteği vereceğiz. Uygulamanın halktan da takdir alacağına inanıyorum” diye konuştu. 

    Ticaret Odası Temsilcisi Ahmet Zeki Savran, ekmekçilik sektörünün en fazla haksız rekabete maruz kalan sektör olduğuna vurgu yaparak; “Ekmek çok önemli bir gıda maddesi. Doğal koruması, suni koruması yok. Üreticiden tüketiciye ulaşıncaya kadar bir ekmeğe en az 20 kişinin elinin değdiğini tespit ettik. Bu nedenle daha sağlıklı ve daha hijyenik koşullarda ekmek üretimi için bu uygulamaya destek veriyoruz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir