19 Eylül 2024

Kampüs Kariyer programının ilk konuğu yazar Savaş Barkçin oldu

Kampüs Kariyer programının ilk konuğu yazar Savaş Barkçin oldu

Başakşehir Belediyesi, gençlerin gelişimine yönelik etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Gençlerin kişisel gelişimine katkı sağlamak için İbn Haldun Üniversitesiyle Kariyer ve Gelişim Kulübü ile birlikte düzenlenen Kampüs Kariyer programının ilk konuğu yazar Savaş Barkçin oldu. Öğrencilerde kariyer bilincini oluşturmak, kişisel gelişim süreçlerine katkı sağlamak ve iletişim becerilerini güçlendirmek amacıyla başlatılan programa gençler yoğun katılım gösterdi.

“Yaptığınız işin yanına sevdiğiniz işi koyun”

Gençlere tavsiyelerde bulunan yazar Savaş Barkçin, “Zor iş diye bir şey yoktur. Her işi yapabilirsiniz. Sadece sizin işi yapış süreniz değişir. Meslek seçiminizi yaparken bunu da dikkate alın. Sevmediğiniz bir işi yapmak zaman içerisinde hayatınızı sıkıcı hale getirebilir. Sevdiğiniz işi yapmaya çalışın veya yaptığınız işin yanına sevdiğiniz işi koyun.” şeklinde konuştu.

“İşiniz imzanız olacak”

Söylem ve iletişim dilinin önemine vurgu yapan Barkçin, “Küçük, büyük diye bir iş yoktur. Söylem ve iletişim dilinizi her zaman güçlü tutun. Bu sizi her zaman bir adım önde tutacaktır.

İnsanların çoğunluğu tembeldir. Bir öncekini taklit etmeye çalışır. İşinizde ne kadar özgün olursanız o kadar işinizin ehli olursunuz. Yaptığınız her işi kaliteli yapın. Çünkü bu sizin hayattaki imzanız olacak.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir