• AÇILIŞI KILIÇDAROĞLU YAPTI

    Eğitim yatırımlarıyla ilçenin geleceğine sağlam temeller atan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü gibi çok anlamlı bir günde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla birlikte toplu okul açılış törenini gerçekleştirdi.

  • Ülkenin geleceğini yetiştirecek 3 yeni okulu ilçeye kazandıran belediye, tüm İstanbul’a örnek bir hizmeti hayata geçirdi. Açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, öğretmenlerin haklarını koruyacak yeni bir yasa ve 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere ikramiye verilmesi teklifini sundu.

    Halkın yüksek oranda faydalandığı sosyal tesisleri, kültür ve yaşam merkezleri gibi birçok nitelikli alanı ilçeye kazandıran Beylikdüzü Belediyesi, son olarak 9 ay gibi kısa bir sürede bitirilen 3 yeni okulu da eğitim yatırımları arasına ekledi. Yakuplu Mahallesi’nde Cevat Güleç Ortaokulu’nu ve Gürpınar Mahallesi’nde Şehit Ömer Halisdemir’in adının verildiği Özel Eğitim Okulu’nu, Adnan Kahveci Mahallesi’nde ise kadınların iş hayatına daha kolay dahil olmasını sağlamak adına Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın adının verildiği Gündüz Çocuk Bakımevi’ni Beylikdüzü Belediyesi ilçeye kazandırdı. Bağışçı Cevat Güleç’in oğlu Serkan Güleç açılışta, böyle faydalı bir işin içinde olmaktan onur duyduklarını dile getirdi ve “Babam hayatta olsaydı Cevat Güleç Ortaokulu vatanımıza, milletimize, ilçemize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize armağan olsun derdi. İyi ki onun evlatlarıyız” dedi.

     Mahalleye Bir de İlkokul Arazisi Kazandırıldı

    Ortaokul ve gündüz çocuk bakımevinin yanı sıra engellilere yönelik olarak yapılan ve ilk olan Özel Eğitim Okulu ile dezavantajlı gruptaki bireylerin eğitim alma hakkına da sahip çıkarak, tüm İstanbul’a örnek bir hizmeti de hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan İmamoğlu, “Yakuplu Mahallesi’nde bir de ilkokul arazisini bağış yöntemiyle mahallemize ve devletimize hediye ettiğimizi müjdelemek istiyorum.” diyerek bir eğitim yuvası için daha adım attıklarını dile getirdi.  İmamoğlu, geleceğe yön veren öğretmenlerin bu özel gününde böyle anlamlı açılışları yapmaktan da gurur duyduklarını dile getirerek tüm öğretmenlerin gününü kutladı. 

     Kılıçdaroğlu, “Öğretmenler Meslek Yasası Çıksın, Öğretmenlere bu özel günde Birer Maaş İkramiye Verilsin”

     “Bir ülke eğitime katkı sunmuyorsa o ülkenin geleceği yoktur.” diyerek öğretmenlerin hakkının korunması gerektiğine dikkat çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, diğer tüm meslek gruplarını yetiştiren kişilerin öğretmenler olduğuna dikkat çekerek öğretmenler meslek yasası çıkarılması gerektiğini vurguladı. Öğretmenlerin ülkenin geleceği olan çocukları yetiştirirken çektikleri zorluklara da değinen Kılıçdaroğlu, yoksulluk sınırının altında maaş alan eğitimcilerin maaşlarının olması gereken düzeye getirilmesini ve 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde birer maaş ikramiye verilmesi gerektiğini de ekledi.

    Cevat Güleç Ortaokulu’nda gerçekleşen açılışa CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur ve Sanatçı Şevval Sam da katıldı.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir