26 Temmuz 2024
  • Adalar Belediye Başkanı Martha Koyu için su altında eylem yaptı

    Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat; Madam Martha Koyu’nun kiralanmasına tepki için su altında eylem yaptı.

  • Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 2. Bölge Müdürlüğü, Burgazada’da doğal sit alanı olan Madam Martha Koyu’nu kiraya vermek üzere 8 Mayıs günü ihale düzenledi. Adalar Belediyesi, daha önce ihalenin iptali için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne başvurmuş ardından da ihalenin iptali için dava açmıştı.

    Hukuki süreç devam ederken ihalenin gerçekleştirilmesine tepki gösteren Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat bu kez de Madam Martha Koyu’nda denize dalarak su altında eylem yaptı. Akpolat’a denizde balıkçı tekneleri, kıyıda da Ada sakinleri eşlik etti.

    Belediye Başkanı Akpolat, Madam Martha Koyu’nun sularına kendisi gibi dalgıç olan Adalı Serco Ekşiyan ile birlikte daldı.

    Denizaltında yaptıkları incelemelerin ardından kıyaya çıkıp Adalılarla buluşan Akpolat, Martha Koyu’nun sadece karadaki alanının değil su altındaki popülasyon için de önemine dikkat çekmek amacıyla dalışı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Doğal kültürel miraslarımızı korumak için hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir