• AK Partili Mustafa Erdoğdu: Projeye olumlu bakıyorum ama grup kararını bozamam

  • Beylikdüzü Belediye Meclisi eylül ayı birinci oturumunda içerisinde konser salonu, opera binası, kent meydanı, nikâh salonu, otel ve çarşı gibi farklı fonksiyonların bulunacağı “Belediye Ana Hizmet Binası” projesi tartışıldı. Proje kapsamında belediye mülkiyetindeki 14 farklı parselle ilgili Meclis’ten yetki istendi. Projenin sunumunu yapan Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Bu bögede büyük bir kentsel tasarım yapılacak. Burada bir kapalı otopark yapılacak. Kuğulu Park olarak bilinen lokasyon da bizim proje alanımızın içerisinde. Biz varolan yeşillerimizi kamu kullanımına açmak için uğraşıyoruz. Yeni belediye binamızı yaptığımızda eski belediye binasının olduğu yer atıl duruma düşecek. İster istemez onu yıkacağız. Yeni beledieye binasının yapılacağı alana yüzde 20 ticari hak istedik. Ama maalesef Büyükşehir Meclisi’nde kabul edilmedi. Bir kentsel tasarım projesi yapmak için 14 farklı parsel için sizden yetki sitiyoruz” dedi.

    1 milyarlık yatırım

    Bu kentsel tasarımın içinde belediye binası, nikah salonu, ticari yapılar, turizm tesis alanı, opera binası, konser alanı ve otopark olacağını belirten Çalık, “Ticari potansiyelimizi de kullanacağız. Bugün buradan yetki alacağız ama ben süreci çok şeffaf yürütceğim. İhale aşamasında size bilgi vereceğim. Ben istiyorum ki bu kentin gelecek 150 senesine hep birlikte karar verlim. Burada 1 milyarlık yatırım yapılacak. Belediye bütçesinin yaklaşık 3 katı. Bunu ya hasılat paylaşımı ile yapacağız. Ya da ihale edip parasını ödeyeceğiz. Ben yetkiyi alacağım bu Meclis’ten. Ama istiyorum ki bu güzel projeye ortak karar verelim. Belediye binasından bir metrekare kimseye vermeyeceğim. Şartnamelerine bakarsınız. Bundan dolayı 14 parseli birlikte götürüyoruz. Belki grup olarak hayır diyeceksiniz ama gönlünüzün evet demesini istiyorum. Bu projeyi AK Parti Grubu’na nerede isterse anlatırım. Benim iyi niyetimi sorgulamayın. Komisyonda benim anlattığımdan fazlasını öğrenemeyeceksiniz. Bir tane maddeye olumlu oy verseniz dişimi kıracağım” diye konuştu.

    MHP evet oyu verdi

    Madde üzerinde söz alan MHP Grup Başkanvekili Tuncay Kaan, “Biz sunumu izledik. Projenin anlattığınız tarzda yapılması halinde bir sakınca yok. Bu ülkenin bir Cumhurbaşkanlığı külliyesine ihtiyacı varsa Beylikdüzü’nün de böyle bir komplekse ihtiyacı var. Olumlu oy vereceğiz” açıklamasını yaptı. AK Parti Grup Başkanvekili Tahir Abuş ise “14 farklı projeyi birlikte konuşuyoruz. Evet bu ilçenin bir belediye binasına ihtiyacı var mı var. Ama torba yasa gibi gelen maddeye karşıyız. Buradaki bazı ifadeler bizi rahatsız ediyor. Mesela hasılat paylaşımı; Hasılat paylaşımı denilince akıllarda kalan Viraİstanbul sorunu var. Ticari kısım ne olacak? Kim nereyi alacak? Beledieye binası tek bir madde olarak gelse olumlu oy veririz. Bu şekilde torba yasa gibi gelmesinden dolayı ret oyu kullanacağız” ifadelerini kullandı.

    Projeye olumlu bakıyorum

    AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Erdoğdu ise söz alarak, “Grup Başkanvekilimiz konuştu ama ben şahsi olarak proje ile ilgili fikrimi söylemek istiyorum. Grup kararı alındı ama maalesef siyaset işte. Ben projeye olumlu bakıyorum. Ama grup kararını bozmak da etik değil. Bu ortak bir proje herkesin kabul etmesi lazım. Ama işte siyaset bazen böyle. Beylikdüzü Belediyesi gerçekten çok dağınık. Bunu bir araya toplamak lazım” diye konuştu. Yeniden söz alan Tahir Abuş, “Projede güzel olan ifadeler var. Bu projeyi anlatmanızın devamındaki süreçte komisyona gönderebiliriz dediniz. Gerekirse olağanüstü gündemle meclisi tekrar toplayabiliriz. Bunun komisyona gitmesinin ne sakıncası var?” diye sordu.

    EVET DESEYDİNİZ DİŞLERİMİ KIRACAKTIM!

    Abuş’un açıklamasının ardından komisyona gönderme kararına CHP Grubu karşı çıktı. Belediye Başkanı Çalık ise komisyona gönderme kararını kendisinin gündeme getirdiğini ama Meclis’e karışmayacağını belirtti. Çalık daha sonra AK Parti Grubu’nun yeni bir değerlendirme yapması için Meclis’e kısa bir ara verdi. Verilen aranın ardından AK Parti Grubu; “Yaptığımız iştişare neticesinde gündem maddesinin şeffaf olmadığını düşünerek olumsuz oy vereceğiz” açıklamasını yaptı. Çalık ise “Çok teşekkür ediyorum. Olumlu oy verseydiniz dişlerimi kıracaktım. Dişlerimi bana bıraktınız. Sağolun. Ben sonuna kadar anlattım. Bundan daha şeffaf olunamaz” tepkisini gösterdi. Karar oy çokluğu ile kabul edildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir