27 Temmuz 2024
  • Akgün: Dünyanın en iyi festivaline sadece Ekrem İmamoğlu sahip çıktı

  • 24. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali 100 ülkeden 1600 kültür – sanat elçisini ağırlıyor.

    Büyükçekmece Kültürpark’ta gerçekleştirilen resmi açılış töreni konuk ülke temsilcilerinin sevgi bahçesi oluşturmasıyla başladı. Mehteran ve Zeybek gösterisi, bale gösterisi ile devam eden açılış töreni, Mimar Sinan’ın eseri tarihi Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü’nde festivale katılan 100 ülkenin gençlerini buluşturdu. Ülkelerinin bayrakları ile tarihi köprü üzerinde bir araya gelen gençler buradan tüm dünyaya “Sevgi birbirimize, barış hepimize” mesajı verdi.  Büyükçekmece Gölü üzerindeki su ve flyboard gösterileri izleyenlerin adeta nefeslerini kesti. Teknelerin göl üzerindeki renkli geçiş töreni gösterinin coşkusunu daha da arttırdı.

    “Bakanlık 6 bin lira gönderdi”

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılımıyla Kemal Sunal Amfi Tiyatro’daki açılış özel programı “Yüzyılın Destanı” gösterisi ile başladı. Gösteri amfiyi dolduran binlerce vatandaş tarafından ayakta alkışlandı. Gösterinin ardından festivale katılan 100 ülkenin bayrak seremonisi ve ardından ülkelerin sahneye gelmesiyle birlikte festival coşkusu zirve yaptı. Cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle festivale bu yıl 100 ülke davet ettiklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi: “2023 Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çok önemli bir yılıdır. Çünkü Cumhuriyetimiz 100 yaşındadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurup biz Cumhuriyet çocuklarına emanet etmiş olduğu Cumhuriyetimiz 100 yaşındadır. Bu nedenle 100 devlet ile 24. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ni icra ediyoruz. Koyduğumuz hedefe ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu festivale, dünyanın en iyi festivaline sadece Ekrem İmamoğlu sahip çıktı. Kültür Bakanlığı’na festivali söylediğimizde bize 6 bin lira para gönderdi. Bizde o parayı geri iade ettik” dedi.

    “Başkan Akgün Cumhuriyete karşı sorunluluğunu yerine getiren özel bir yöneticidir”

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, festivalin son 20 yılını yakından takip eden biri olduğunu belirterek şöyle konuştu: “100 ülkenin sanat temsilcilerinin bayrakları aynı zamanda burada bulunan ülkelerin dansçıları kendi kültürleriyle, sanatlarıyla İstanbul’da Türkiye’de açıkçası 100 sene önce bu ülkeyi kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emaneti ‘’Yurtta barış, dünyada barış’’  bence şu 21’inci yüzyılın bütün dünyada derinlemesine inceleyip iç politika felsefesi haline getirmesi gereken duygunun bugünkü özeti. O bakımdan Cumhuriyetin bir çocuğu diyerek kendini tarifleyen Mustafa Kemal Atatürk’ün evladı diyerek kendini tanımlayan Hasan Akgün bence Cumhuriyete karşı sorunluluğunu yerine getiren özel bir yöneticidir, devlet insanıdır. Teşekkür ederiz kendisine. Aynı zamanda 24’üncü yılını dolduran ve dünyanın en özel kuruluşlarından benim bildiğim 8 kez 1’incilik ödülü alan bu festivalin inşallah 50’inci yılını da toplum görecek, 100’üncü yılını da görecek. Yolu açık olsun.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir