• AKGÜN: PARK SATILMAZ

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın hazırlayıp sunduğu Çalar Saat programına katıldı.

  • Son günlerde ‘Albatros Satıldı’ haberlerinle ilgili açıklama yapan Başkan Hasan Akgün Albatros Parkı ile ilgili ‘Park satılmaz. Yanlış yönlendirme ile karşı karşıyayız’ dedi.

    FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın hazırlayıp sunduğu Çalar Saat programına katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Albatros ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akgün: ‘ Albatros’ta 1 cm kare dahil hiçbir yer satılmadı. Büyükçekmece Belediyesi’nin tabulu arazisini sattım. 1979’dan bu yana hiç değişmeden turizm bölgesi. 2000 yılına kadar burada ömrünü dolduran otel vardı. 2000 yılında yıktık. Burası park değil” dedi.

    Bu alanı birçok kez ihaleye çıkardığını Türkiye’ye güvenmeyen bir kesim bir çok kez geldiğini belirten Akgün, Küçükkaya’nın neden sattınız sorusuna, “Burası Büyükçekmece’nin cazibe merkezi olacak. 2 bin kişiye istihdam sağlayacak. Adam gibi turizm tesisi yoksa ben iyi bir belediyeci olamamışımdır. Bakanlık burayı turizm bölgesi yapıyor. İstediğiniz kadar inşaat yapın dedi. 2007’de planları yaptık ihaleye çıkacağız. İstediğimiz kadar inşaat yaparsak buraya 2 bin odalı otel yapılıyor. Büyükşehir’e gittik. Kendi isteğimizle kendi alanımızı kısıtladık” dedi.

    Akgün: Buranın bir kısımı araplar aldı. Onları tanımıyorum. Diğer kısmınıda Hamit Demir aldı. Araplar 20 defa Türkiye’ye gelip geri gittiler. Bunlara Türkiye’de yatırımı ikna eden kişidir. 168 milyon TL’ye satarak hem ülkemize hemde belediyemize büyük bir girdi sağladık. 1,5 milyon metre kare yeşil alana küçük cazibe merkezi böyle bir tesis yapamıyorsak. Biz bu işi yapamıyoruzdur” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir