• AKGÜN MAYORKA’YA ÇIKARMA YAPTI

    İspanya'daki temaslarını sürdüren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Mayorka Adası'nın başkenti Palma Belediyesi’nde incelemelerde bulunarak önemli temaslarda bulundu.

  • Tarih, kültür ve turizm kenti İspanya’nın Mayorka Adası’nın başkenti Palma’daki ilk toplantıyı Mayorka Bölge Yönetimi Meclis Başkanı Miquel Ensenat ile gerçekleştiren Başkan Akgün, Mayorka’daki 53 belediye meclisinin de başkanlığını yapan Ensenat ile karşılıklı olarak ilişkilerin geliştirmesi üzerine görüş alışverişinde bulundu.

     

    Festivale davet etti

    Mayorka Bölge Yönetimi Meclis Başkanı Miquel Ensenat, İspanya’nın da düzenli olarak katıldığı ve ödüller aldığı Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerin halkları ve ülkeleri birleştirdiğini vurguladı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün, 18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali için yaptığı daveti kabul eden Ensenat, Büyükçekmece’de bulunmaktan ötürü çok mutlu olacağını belirtti. Başkan Akgün ve Ensenat, Mayorka Adası ile Büyükçekmece’nin daha sıkı ve doğrudan ilişkiler geliştirmesi konusunda mutabık kaldılar.
    Başkan Akgün, ikinci toplantısını ise Palma Belediye Başkanı José Hila Vargas ile gerçekleştirdi.  Akgün ve Vargas Büyükçekmece ile Palma arasında doğrudan turizm, kültür ve ekonomik ilişki imkânlarını değerlendirdiler.
    Palma Belediye Başkanı Vargas, THY’nın Mayorka Adası’na doğrudan seferler yapması gerektiğini de belirterek, Türkiye’ye gelip bu talebi konunun muhataplarıyla da  görüşmek istediğini belirtti. Başkan Vargas, kendisinin ve Mayorkalıların Türkiye’yi çok sevdiklerini özellikle Kapadokya, Ege ve Akdeniz bölgesini gezmek istediklerini söyledi. 

    Yat limanlarının önemi

    Gerçekleştirdiği temaslar ve toplantılar sonrasında bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Mayorka Bölge Yönetimi Meclis Başkanı Miquel Ensenat ve Palma Belediye Başkanı José Hila Vargas ile gerçekleştirdiği görüşmelerde Mayorka Adası’nın yılda 21 milyon turist almasının sırrının doğal hayatın titizlikle korunması ve adanın her yanının yat limanı olması ile ilgili olduğunu belirterek; “Yaptığımız gezi ve incelemelerde de gerçekten gördük ki, adanın geliri yüksek bir turizm cenneti olmasında adanın her yanında kurulan yat limanlarının payı çok büyük. Hem Mayorka Bölge Yönetimi Meclis Başkanı Miquel Ensenat’a, hem de mevkidaşım Palma Belediye Başkanı Sayın José Hila Vargas ve ekibine tarihi, muhteşem belediye binasında bizi sıcak bir şekilde ağırladıkları ve gösterdikleri misafirperverlik için çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir