• AKGÜN SEVGİ ELİNİ AÇTI

    Büyükçekmece Belediyesi, ihtiyaç sahibi ve muhtaç vatandaşlara insan onuruna yakışır biçimde yardım imkanı sağlayacak olan “Sevgi Eli Gıda Bankası”nı törenle hizmete açtı.

  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden birine daha imza attı. Gerçek ihtiyaç sahiplerine ücretsiz alışveriş yapabilecekleri “Sevgi Eli Gıda Bankası” Tepecik Aksa Camii altında hizmete açıldı.

    “Komşusu açken tok yatan bizden değildir”

    Düzenlenen açılış törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün yanısıra Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Acar, eski dönem milletvekili Süleyman Çelebi, Büyükçekmece Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Haluk Baydarol, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Açılış töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Peygamber Efendimizin “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” hadisini hatırlatarak; “İşte bugün açılışını yapacağımız Sevgi Eli Market tam da bu hadisi şerifin karşılığıdır” diye konuştu.

    Sosyal belediyeciliğin en güzel örneği

    Başkan Akgün, hayırseverler ve Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen Sevgi Eli Gıda Bankası’nın sosyal devlet ve sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden olduğunu ifade ederek; “Büyükçekmece ailesi olarak, yardımlaşma ve dayanışmanın bizi daha güçlü ve ayakta tutacağını biliyoruz. Hayırseverlerimiz, sanayici, işadamı esnaf ve tüccarlarımızın katkıları ile kurulan Sevgi Eli Gıda Bankası projemizi hayata geçiriyoruz. Proje, gerçek ihtiyaç sahiplerine insan onuruna yakışır şekilde yardımı amaçlamaktadır. İşletmelerimizin yapacağı bağışlarda da vergiden düşme kolaylığı sağlamaktadır” dedi.

    Hedef 4 bin aileye yardım eli uzatmak

    Başkan Akgün, şöyle konuştu: “Sosyal inceleme ve değerlendirmeler sonucunda gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ihtiyaç düzeylerine göre belirlenen puan tutarındaki kredi limiti Sevgi Eli Kartı’na yüklenerek kendilerine teslim edilecek. Vatandaşlarımız ayın belirli günlerinde, Büyükçekmece Belediyesi’nin ücretsiz ulaşım hizmeti aracılığıyla “Sevgi Eli Gıda Bankası”na gelerek gıda, temizlik malzemesi, tekstil ürünü, kırtasiye ve züccaciye gibi ihtiyaçlarını kart limitleri tutarında ücret ödemeden alabilecekler. Hedefimiz 4 bin aileye yardım elimizi, sevgi elimizi uzatmaktır. Yakın zamanda Sevgi Eli Market’in ikinci şubesini Mimarsinan Mahallesi’nde hizmete açacağız.”

    Hayırseverlere teşekkür plaketi verildi

    Başkan Akgün’ün konuşmasının ardından, Sevgi Eli Gıda Bankası’na katkı sunan hayırseverler Celal Özel, Metin Özel, Ayhan Tekstil Sanayii A.Ş., Coşkun Kaynak, Abdulkerim Menteşoğlu, Ahmet Küçük, Ahmet Şahin, Coşkun Sürmen, Erkan Akyollu, Ersel Yazıcı, Fahrettin Altıntaş, Fırat Albayrak, Güngör Gül, Hakan Bayraktar, Hasan Kılıç, İsmet Berberoğlu, Kaya Durmaz, Nihat Ülker, Şahin Kiper, Taner Durmaz, Tarık Erdoğan, Taşkın Erdoğan, Vedat Özcan, Yaşar Önal ve Yıldıray Bora teşekkür plaketi ve belgesi takdim edildi. Plaket takdimin ardından eski Büyükçekmece Müftüsü Mehmet Narin’in ettirdiği dua ile Sevgi Eli Gıda Bankası’nın açılış töreni gerçekleştirildi.

    06

    07

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir