• AKGÜN VERYANSIN ETTİ

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün yeni eğitim yılı başlamadan önce ilçedeki okulların eksikliklerinin giderilmesi için denetlemelerini hızlandırdı.

  • Geçen yıl yenilenen bir okulun bordürlerinin ve mermerlerinin kırık olduğunu gören Başkan Dr. Akgün rahatsızlığını gizleyemedi. Başkan Dr. Akgün, “Yapılan iş ciddi kontrol edilmediği için, milletin parası boşuna harcanmış oluyor” dedi.

    Büyükçekmece Belediye Başkan Dr. Hasan Akgün’ün talimatları doğrultusunda, ilçe genelindeki bütün okulların eksikleri giderilerek, okullar yeni eğitim öğretim dönemine hazır hale getiriliyor. Başkan hasan Akgün okullarla tek tek bizzat ilgileniyor.

    Teknik Kontrol Yapılmamış

    Türkoba İlkokulu, Türkoba Ortaokulu ve Türkoba İmam Hatip Ortaokulu’u denetleyen Başkan Akgün okul çevresinde bulunan mermer bordürlerin kırıldığını ve çökme yaşandığını gördü. Bu durumdan rahatsız olan Başkan Akgün şunları söyledi: ”Türkoba İlkokulu, Türkoba Ortaokulu ve Türkoba İmam Hatip Ortaokulu’nun genel bakım onarım işi gecen sene yapıldı. Devlet buraya yaklaşık 7 trilyon para harcadı. Ama yapılan imalatın teknik olarak kontrolü yapılmadığı için, yeteri kadar üzerinde durulmadığı için geçen sene yapılmış olan mermerler, duvarlar çökmüş, perişan vaziyette. Bu milletin parasına yazıktır, günahtır. Büyükçekmece Belediyesi olarak şimdi tekrar bu milletin parasını ikinci kez harcayarak tekrar bunları yapmak zorunda kaldık.”

    Baştan aşağı yenilenecek

    Türk Milli Eğitimi’ne kazandırdığı okullar ve eğitime olan katkıları nedeniyle “Okulcu Hasan” olarak isim yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkoba İlkokulu, Türkoba Ortaokulu ve Türkoba İmam Hatip Ortaokulu’na yerinde incelemelerde bulunarak okullardaki eksikleri giderilmesi için bir takim talimatlarda bulundu. Okul bahçesinde bulunan yeşil alan ve oyun grubunun yenilenmesini isteyen Başkan Akgün, Türkoba İmam Hatip Ortaokulu’nun girişinin baştan aşağı yeniden yapılması ve Atatürk anıtı yapılması için talimatında bulundu.

    “Geleceğimiz olan çocuklarımızın ülkemize faydalı birer birey olarak yetişmeleri için eğitim önceliğimiz olmalıdır” diyen ‘Başkan Akgün, “Okullar başlamadan önce öğrencilerimizin güvenliği ve rahatlığı için yapılacak çalışmalarla ilgili talimatlarımızı verdik. Büyükçekmece’de zaten yüksek olan eğitim düzeyini daha da yukarılara taşımak için çabalarımız aralıksız devam edecek” diye konuştu.

    Büyükçekmece Belediyesi, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasına sayılı günler kala Büyükçekmece’deki okullardan tadilat taleplerini yerine getirmeye başladı. 2016 yılı içerisinde ilçedeki birçok okulda çeşitli tadilat ve boya işleri belediye tarafından yapılmıştı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir