19 Eylül 2024

Akgün, yasal işlem başlatacak

Büyükçekmece Belediyesi, Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün, Damga Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert’in açıklamaları hakkında yasal işlem başlatacaklarını duyurdu.

Akgün, yasal işlem başlatacak

Büyükçekmece Belediyesi’nde yapılan yazılı açıklamada, Mehmet Mert’in iddialarının gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

İşte o açıklama:

Damga Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert’in gerek sosyal medya hesaplarında gerekse imtiyaz sahibi olduğu gazetede hakaret içeren, mesnetsiz açıklamaları karşısında kamuoyunu doğru bilgilendirme adına bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur.

    11 Temmuz 2024 tarihli Damga Gazetesi’nin manşetinde yer alan “Kalem Bile Alamıyoruz” başlıklı röportaj şu şekilde gerçekleşmiştir:

Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün akşam evine dönerken evinin önündeki bir restaurantta arkadaşıyla yemek yiyen Mehmet Mert kendisini görür ve başkanımızın yanına gelerek ısrarla davet eder. Başkanımız, kırmaz ve bir kaç dakika olsun gönül almak maksatlı daveti kabul eder. Kısa bir sohbetin ardından Mehmet Mert, belediye başkanımıza gündeme dair sorularını sorar. Başkanımız da kısa bir zaman aralığında açıklama yapmak zorunda kalır. Yapılan söyleşi deşifre edilmek üzere verilen kısa bir röportajdan ibarettir.

Ancak Mehmet Mert, gazeteciliğin etik değerlerini hiçe sayarak, kısa söyleşi sırasında ses kaydının dışında bir de görüşmemin görüntü kaydını başkanın bilgi ve rızası olmadan yaptırır. Ardından yine belediye başkanımızın izni olmadan ses kaydını ve gizlice yapılan görüntü kaydını olduğu gibi kendi sosyal medya hesabında yayınlar. Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün, sosyal medyada yapılan paylaşımı görünce Mehmet Mert’i telefonla arar. Her iki yayını kaldırmasını, ses kaydının röportaj amaçlı deşifre edilmek üzere alındığını, görüntülerin ise gizlice çekildiğini rızası olmadığını aksi halde yasal yollara başvuracağını ifade eder. Bunun üzerine sinirlenen gazeteci Mert hakaret ve küfür içeren söylemlerde bulunur. Sayın Başkan Dr.Hasan Akgün de kendisine bunun hesabını yasa önünde vereceğini ifade edip telefonu kapatır. Mehmet Mert yayını kaldırır. Sonrasında ise gazeteci Mehmet Mert’in kendi dünyasında tasvir ettiği olayların ardına sığınarak asılsız ve mesnetsiz yayınlar yapmasının takdirini basınımıza ve kamuoyuna bırakıyoruz.

   Mehmet Mert’in gerek sosyal medya hesaplarında gerekse imtiyaz sahibi olduğu gazetede Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e yönelik hakaret içeren, mesnetsiz açıklamalarını yakından takip etmekteyiz. İlgilisi hakkında da yasal süreç başlatılmıştır. Saygılarımızla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir