27 Temmuz 2024
  • Akın Menek: Büyükçekmece için söyleyecek sözümüz var

  • Siyasetin kendisi için küçük yaşlardan başlayan bir sevda olduğunu belirten Menek, genç yaşının kendisi için bir dezavantaj değil aksine avantaj olduğunu düşünüyor. Menek “Kendimi her zaman kalben Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yakın buldum. Çocukluk yaşlarından bu yana onu izler, politikalarını ve siyaset ilmine kazandırdıklarını takip ederdim. Sonrasında özellikle dış politikada ülkemizin haklarını nasıl savunduğunu ve duruşunu yakından gözlmeledim. Beni  cesaretlendiren en büyük atılımlarından biri gençlerin siyasete daha fazla katılımlarını sağlamasıydı. 18 yaşında vekil olan kardeşlerimiz, 30 yaşında bakan olan abilerimizi gördükçe benim de AK Parti’de söyleyecek bir sözümün olduğunu düşündüm” dedi.

    Yanlarında ilk beni bulacaklar

    Büyükçekmece ile ilgili birçok projesinin olduğunun altını çizen Menek “Ben yaşadığım ilçemde bir zihniyetin değişmesi gerektiğini savunuyorum. Bu ilçe çok daha farklı bir noktada İstanbul’un yıldızı konumunda olabilirdi ancak gelinen noktada gelişmiş bir ilçe olduğunu söylemek zor. Büyükçekmece kaderine razı olmamalı. Benimle beraber birçok ağabeyim bu ilçeyi yönetmek için ellerini taşın altına koymuş durumdalar. Akın Menek olarak söz veriyorum ki kim aday olursa yanında ilk olarak beni bulacak. Bu şehre, bu şehrin insanına fayda sağlamak için verilen hiçbir görevden geri durmayacağım. İnanıyorum ki bizler kendimizi, belediyecilik anlayışımızı, Cumhurbaşkanımız’ın vizyonunu insanlara aktardıkça işimiz daha da kolaylaşacak” dedi.

    Atatürk benim kırmızı çizgim

    Aslen Kamilobalı olan Akın Menek’in hayatında ki rehberlerden biri de Cumhuriyetimiz’in Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk. Bir Atatürk sevdalısı olduğunu her fırsatta belirten Menek “Bazı kesimlerde Atatürk ve Cumhurbaşkanımız’ı karşı karşıya getirme sevdası var. Ben Atatürkçü bir genç olarak onun vizyonunu ve ülke sevgisinin aynısını liderimiz Recep Tayip Erdoğan’da görüyorum. Varsınlar bazıları dedikodu üretmeye devam etsinler. Bugün sanayi hamlemizi, askeri faaliyetlerimizi, ülkede süren yatırım seferberliğini görenler bu ülkeye gıpta ile bakıyor. Türkiye gelecek 20 yılın lider ülkesi olarak gösteriliyorsa, bunun altına imza atan Recep Tayyip Erdoğan’a tüm ülke olarak büyük bir teşekkür borçluyuz” diyerek sözlerini noktaladı.

    AKIN MENEK Kimdir?

    25.02. 1993 tarihinde İstanbul Bakırköy’de doğdum. İlkokul eğitimimi Kamiloba Beyazlar İlköğretim Okulu’nda okudum. Büyükçekmece Kamiloba mahallesinde büyüdüm. Aslen Kamiloba’lıyım. Ortaokul eğitimimi ise Silivri Piri Mehmet Paşa ortaokulunda bitirdim. Lise eğitimimi Silivri Anadolu Lisesi Fen bölümünde tamamladım. Üniversite eğitimimi HALİÇ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK Bölümü’nden 2017 yılında başarıyla tamamlayarak mezun oldum. 2018 yılında vatani görevimi yaptım. 2022 yılına kadar serbest mimarlık hizmetleri verdim. 2022 yılında bilgi ve birikimim doğrultusunda kendi Mimarlık Ofisimi kurdum. Halen kurucu mimar ve genel müdür olarak görevimi sürdürmekteyim.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir