19 Eylül 2024

Akın Menek: İsmi yaşatmaya EVET, Doğayı öldürmeye HAYIR

Akın Menek: İsmi yaşatmaya EVET, Doğayı öldürmeye HAYIR

Büyükçekmece Belediyesi’nin devam eden projelerinden biri olan Kamiloba Rıdvan Yavuzbilge Yaşam Vadisi’nin 2. etabının çevreye ve doğaya büyük zarar vereceğini belirten Mimar Akın Menek “Elbette Mahallemizde yapılan yatırımlara itirazımız yok. Geçmiş dönem belediye başkanlığımızı yapmış değerli ağabeyimiz Rıdvan Başkanımız’ın isminin anılmasını da çok anlamlı buluyorum. Ancak O’nun ismini yaşatarak iyi bir şey yaparken, doğayı öldürerek yapılan tüm iyiliği yok ediyorsunuz” dedi.

Hastalık mı yaymış, sel mi oluşturmuş?

Sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin detaylı bir paylaşımda bulunan Menek, mimari açıdan da, doğal hayat bakımından da projeye birçok eleştiri getirmekte. Doğma büyüme Kamilobalı olan Menek, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi “Proje alanında dere ıslahı yapılmaktadır. Bu ıslah yapılırken betona boğulan doğal yaşamı görmemek için kör olmak gerekiyor. Bu dere şu ana kadar kimseye problem oluşturmamış. Sel baskınına sebep vermemiş, dereden hastalık yayılmamış, yüzyıllar içerisinde etrafında tertemiz bir doğal yaşam oluşmuş. Siz bu doğal yaşamı bir çırpıda betona boğmak isterseniz elbette buna itiraz edecek birileri çıkacaktır” dedi.

Siz de bunu yaparsanız, vay halimize!

Mahalleli arasında da projeye çokça itiraz olduğunu belirten Menek “2. etap yaşam alanı projesine eleştirilerin şu ana kadar dikkate alındığına şahit olmadım. Yaptım oldu anlayışı doğru bir anlayış değil. İş makinelerini doğanın bağrına bir hançer gibi sokup, bir inşaat alanı yapabilirsiniz. Ancak orada oluşan doğal yaşamı bir daha asla geri getiremezsiniz. Seçim dönemi boyunca doğal yaşamın korunmasından, yeşilin korunmasından bahsedenler bugün bunu yapıyorsa vay halimize” diyerek sözlerine devam etti.

“Dilsiz şeytan” olmayacağım…

Açıklamalarının son bölümünde ise Menek “Ben Avrupa’nın birçok şehrini gezmiş, oradan notlar almış biri olarak şunu gördüm. Dünyanın gelişmiş şehirlerinin belediye başkanları ve yönetimleri, şehir içinde kalan doğal oluşumların adeta üstüne titriyor. Bırakın onları betonlaştırmayı, doğal oluşumlar zarar görecek diye uykuları kaçıyor. Sanırım bu bir zihniyet meselesi. Genç bir kardeşiniz olarak ben doğup büyüdüğüm mahalleyi korumakla mükellefim. Burada bir sorun varsa kimse benden dilsiz şeytan olmamı beklemesin. Gelecek nesillere bırakacağımız en kıymetli şeyi kendi ellerimizle beton yığını yaparsak, yarın biz bunun hesabını veremeyiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir