• Arısoy: Kültür ve sanatla marka olmuş ilçeyiz

  • İlçenin sokaklarını, meydanlarını, caddelerini, en önemlisi de insanlarını sanatçı gözüyle bize gösteren fotoğraflar 21 Mayıs – 21 Haziran 2021 tarihlerinde Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde hafta içi 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

    Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen serginin açılışı Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney, İstanbul Milletvekili Mustafa Demir ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Serginin açılış konuşmasını yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Bu yıl ‘Zeytinburnu Belediyesi Geleneksel Fotoğraf Yarışma’mızın 11’inci yılının ilanı aşamasındayız. 10’uncu Fotoğraf Yarışması’nın jüri toplantısına katıldığım zaman arkadaşlarımızdan bu geçen 10 yıllık süreçteki fotoğrafların bir özetinin çıkması konusunda ricacı oldum. Böylelikle ortaya ‘On Yılda Yarışma Fotoğrafları Seçkisi’ kataloğumuz çıktı. Kataloğa bakınca gerçekten Zeytinburnu’nun geçmişten günümüze 10 yıllık gelişim ve değişim sürecini net bir şekilde görme şansım oldu. Zeytinburnu’nda şu an var olan, olmayan, değişen tüm detayları görme imkanına sahip oluyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

    “KÜLTÜR VE SANATLA MARKA OLMUŞ BİR İLÇEYİZ”

    Arısoy konuşmasının devamında bir kültür sanat etkinliğinde 10’uncu yıla ulaşmanın o etkinlik için önem arz ettiğini hatırlatarak, bu 10 yılda oluşturulan görsel hafızanın bir özetinin şimdi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir sergi olarak sanatseverlerle buluştuğunu söyledi.  Arısoy, “Zeytinburnu’muzun ülkemizde markalaşması, bir kimliğe sahip olması ve bilinen bir ilçe olmasındaki en büyük etkenlerden bir tanesi de bu tarz işlere verdiğimiz önemden kaynaklanmaktadır. Geçtiğimiz 10 yıl boyunca binlerce fotoğraf sanatçısı Zeytinburnu’nun her sokağını dolaştı. Artık onların ve birçok sanatseverin hafızasındayız.” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir