26 Temmuz 2024
  • Ataköy-İkitelli metro hattının tamamı açıldı

  • Önceki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi, Ataköy-İkitelli metro hattı için 29 Eylül 2015 tarihinde ihaleye çıktı. Hat için 2 Şubat 2015 tarihinde sözleşme imzalandı ve yer tesliminin ardından 15 Şubat 2016’da imalat işlerine başlandı. Ancak süreç, planlandığı gibi ilerlemedi ve hattaki çalışmalar, yüzde 35 ilerleme seviyesindeyken kısmen durduruldu. Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB yönetimi, önceki idare tarafından durdurulan diğer metro hatlarında olduğu gibi, Ataköy-İkitelli metro hattında da çalışmaları yeniden başlattı. Hızlandırılan çalışmalar kapsamında hattın Bahariye ve Masko İstasyonları, 29 Mayıs 2021’de hizmete alındı. Hattın, Bahariye-Ataköy arasındaki bölümündeki imalatlarda da tamamlandı.

    ATATÜRK VE 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDI

    “Ataköy İkitelli Metro Hattı Bahariye-Ataköy İstasyonları Arası 2. Etap Açılışı”, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP milletvekilleri Yunus Emre, Zeynel Emre ve Enis Berberoğlu’nun katılımlarıyla hizmete girdi. İmamoğlu, Yenibosna İETT Garajı’nda düzenlenen açılış töreninde konuştu. Konuşmasının başında 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıldönümünü kutlayan İmamoğlu, “18 Mart 1915’te, bu vatan uğruna her şeyi bir yana bırakıp, birlik olduğumuz için kazandık. Birbirimiz için ölmeyi göze aldığımız için kazandık. Bugün de birbirimiz için yaşamalıyız, yaşayacağız. Birbirimiz için çok çalışacağız ve birlikte, hep beraber yine en güçlü başarılara imza atacağız; birlikte başaracağız. Biz birlikte olursak, birlik olursak, birbirimize inanıp güvenirsek her yeni güne 18 Mart ruhuyla uyanırsak yine başarırız ve hep başarırız. Bundan hiç kuşkumuz olmaz. Bu özel günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi saygıyla, minnetle anıyorum” dedi.

    “5 YILDA, 65 KİLOMETRE METRO, 62 İSTASYONU İSTANBUL’A KAZANDIRDIK”

    Kurtuluş Savaşı sonrasında kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ana hedeflerinden birinin ülkeyi demir ağlarla örmek olduğunu hatırlatan İmamoğlu, “Demir yollarının gelişimi, Cumhuriyetimizin kuruluş döneminde bize büyük güç katmıştır. Bugün de yer altını demir ağlarla örmek hedefiyle çalışıyoruz. Bu hedef doğrultusunda, İstanbul’da önemli bir sınavı çok başarıyla tamamladık. Bugün itibariyle, 5 yılda 65 kilometre metroyu, 62 istasyonu İstanbul’a sizlerin gücüyle birlikte, bütün çalışma arkadaşlarımla birlikte kazandırdık. Bu tarihi rekoru, Cumhuriyetimize ve Atatürk’ümüze minnet borcunu ödemenin yollarından biri olarak görüyorum. Tabiri caizse, Cumhuriyete ve Atatürk’e layık yöneticiler olabilmenin bir yolu olarak görüyorum. İnşallah bunu başarmışızdır” diye konuştu.

    KURDELE KESİLDİ, METRO DENEYİMLENDİ

    İmamoğlu, konuşmasının ardından Zeybek, Çelik, milletvekilleri Zeynel Emre, Berberoğlu, Yunus Emre, CHP Parti Meclisi üyeleri Cem Aydın, Turgay Özcan, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ile CHP’nin Bakırköy Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, Bahçelievler Belediye Başkan adayı Emine Gülizar Emecan, Bağcılar Belediye Başkan adayı Cem Kılıç, Başakşehir Belediye Başkan adayı Mesut Öksüz ve Güngören Belediye Başkan adayı Yüksel Yalçın’ı platforma davet etti. Kesilen kurdele ile Ataköy-İkitelli metro hattı resmen hizmete girmiş oldu. Heyet, daha sonra perona inerek metro hattını deneyimledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir