• Avcılar Belediyesi Kadın Yaşam Merkezi ve Firuzköy Çocuk Evi hizmete açıldı

  • Açılışta söz alan Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, “Özellikle eşitlik sorunu yaşanan dezavantajlı gruplara hizmet etmeyi öncelikli ilkelerimiz arasında tutuyoruz” dedi.

    Kadın Sosyal Yaşam Merkezi ve Firüzköy Çocuk Evi’ni dezavantajlı olarak gördükleri bir bölgeye yaptıklarını ifade eden Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, “Onlarca yaptığımız hizmetten sadece 2 merkeze açılış yaptık. Parklar, kapalı pazarlar açtık. Onlarca hizmet ürettik. Buralarda hizmet verilmeye başlandı. İlk açılışımızı engelliler merkezini açtığımızda yapmıştık. 2’inci açılışımızı da bir kadın yaşam merkezi olarak ve özellikle dezavantajlı bir bölgede açtığımız merkeze yapıyoruz. Bu tesadüf değil, bu bir tercih. Özellikle eşitlik sorunu yaşanan dezavantajlı gruplara hizmet etmeyi öncelikli ilkelerimiz arasında tutuyoruz. Bu merkezlerimizin daha da çoğalacağının sözünü vererek hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

    Hem Eğitim, Hem Üretim

    Avcılar Belediyesi’nin 2029 vizyonu çerçevesinde açılışı gerçekleştirilen Kadın Sosyal Yaşam Merkezi ve Firüzköy Çocuk Evi’nde birçok hizmet bir arada olacak.

    Kadınlar, okuma- yazma kurslarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı onaylı meslek edindirme kursları ile üretime katılarken bir yandan da el emeği kurslarında ürettikleri ürünlerden gelirle ev ekonomisine katkı sağlayabilecek.

    Çocuklar ise diğer çocuklar ile birlikte hem sosyalleşip hem de okul öncesi eğitim alarak okula başlarken zorluk çekmeyecekler.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir