• Avcılar Belediyesi kentsel dönüşüm müdürlüğü kurdu

    Avcılar Belediye Meclisi’nin son toplantısında alınan kararla belediye bünyesinde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kuruldu.

  • Avcılar’ın en büyük sorunlarından birinin yıllardır bekleyen imar sorunu olduğunu ve öncelikli olarak çözülmesi gereken konuların başında geldiğini sık sık dile getiren Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, belediye bünyesinde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurarak önemli bir adım attı.

    17 Ağustos depreminde büyük hasar alan ancak o günden beri depreme hazırlık adına ciddi bir adım atılmayan Avcılar’da imar planının bir an önce düzenlenerek ilçenin imar sorununun çözülmesi için göreve başlar başlamaz harekete geçen Hançerli, kentsel dönüşümün kimseyi evinden etmeden, şirketlerin değil halkın ön planda olduğu bir yöntemle çözülmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Kentsel dönüşümün vatandaşlar açısından daha sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için Turan Hançerli tarafından Belediye Meclisi’ne sunulan öneri kabul edildi ve belediye bünyesinde bir Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kuruldu.

    Hançerli müdürlüğün kurulmasıyla ilgili, “Hemşehrilerimizin bir tanesinin bile başka bir yere taşınmak zorunda kalmasını istemiyoruz. Yerinde dönüşümü sağlayacak bir imar planı hazırlayacağız. Mevcut yapı stoğunu koruyan bir imar planıyla yola çıktık. Umarım 6 ay içerisinde bu süreci tamamlayacağız. Bunu hep beraber başaracağız. Her türlü desteğe, görüşe kapımız açık. Yeni kurulan müdürlüğümüz de bu amaca hizmet etmek için var gücüyle çalışacak” ifadelerini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir