• AVCILAR ÇINARINI KAYBETTİ

    Araştırmacı yazar, kültür abidesi, arşiv ve derleme konusunda eşsiz çalışmaları olan, 88 kitabın altında imzası bulunan Mehmet Türker Acaroğlu 101 yaşında yaşamını yitirdi.

  • İstanbul Avcılar’da Ambarlı Mahallesi’nde yaşamını sürdüren Acaroğlu, yaşamını yitirdi. Bulgaristan Türkleri ve Balkan Kültürü alanında yaptığı çalışmaları ile tanınan Mehmet Türker Acaroğlu, Ambarlı Hacı Osman Ağa Camii’nde düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine ailesinin yanı sıra sevenleri de katılırken, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’de Acaroğlu’nu son yolculuğuna uğurlayanların arasındaydı.

    SADECE AVCILAR’IN DEĞİL TÜRKİYE’NİN ACI KAYBI

    1Sadece Avcılar ilçesinin değil Türkiye’nin büyük bir değerini kaybettiğini belirten Başkan Toprak; “Avcılar Ambarlı Mahallemizde oturan, hemşehrimiz olmasından onur duyduğumuz, araştırmacı-yazar, dokümantalist, çevirmen ve emekli derleme müdürü Mehmet Türker Acaroğlu’nu kaybettik. Bulgaristan Türkleri ve Balkan Kültürü üzerine çalışmaları ile tanıdığımız, geçen yıl Barış Manço Kültür Merkezimizde düzenlediğimiz etkinlikle 100. yaşını kutladığımız değerli yazarımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir