19 Eylül 2024

Avcılar zabıtası denetime çıktı

Avcılar’da zabıta ekipleri okulların açılmasının ardından ilçe genelindeki tüm okullarda faaliyet gösteren kantinleri denetledi.

Avcılar zabıtası denetime çıktı

Avcılar Belediyesi zabıta ekipleri, öğrencilerin sağlığını korumak ve kantinlerdeki hijyen standartlarını artırmak amacıyla okullarda kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Okullarda satılan ürünlerin sağlığa uygunluğu, son kullanım tarihleri, iş yeri ruhsatları denetlendi. Kantindeki ürünleri tek tek inceleyen ekipler hijyen ve genel kurallar hakkında bilgi verdi. Kurallara uymayan işletmelere ise idari yaptırım tutanağı düzenleyen ekipler işletmelere yapılması gerekenlerle ilgili uyarılarda bulundu.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

İlçe genelindeki okullarda denetimlerini titizlikle sürdüren ekipler denetimlerin yıl boyunca belirli aralıkla devam edeceğini belirtti.

ÇOCUKLARIN GÜVENLİĞİ İÇİN ZABITA EKİPLERİ GÖREV BAŞINDA

Okulların açılmasıyla birlikte Zabıta ekipleri okul önlerinde önlem almaya devam ediyor. Öğrencilerin güvenliğini sağlamak için Avcılar zabıta ekipleri okul çevrelerinde ve önünde trafik kontrolü yapıyor. Sabahın erken saatlerinde görev yerlerini alan ekipler araç trafiğini aksatmayacak şekilde öğrencilerin karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçişini sağlıyor.

Çocukların sağlığının her şeyden önce geldiğini belirten Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara: “Avcılarımızın huzurunu ve güvenliğini sağlamak için gece gündüz çalışan Zabıta ekiplerimiz çocuklarımızın sağlığını korumak amacıyla okul kantinlerini denetlemeye devam ediyor. Ayrıca her sabah okul önlerinde ve çevrelerinde trafik kontrolü yaparak çocuklarımızın güvenli bir şekilde derse başlamasını sağlıyor. Okullarımızda yapmış olduğumuz bu denetimler belirli aralıklarla yapılmaya devam edecek. Ülkemizin aydınlık geleceği için eğitimcilerimizin, velilerimizin ve çocuklarımızın her zaman yanındayız.”ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir