19 Eylül 2024

Avcılar’da Dönüşüm Mahallesi çürümeye terk edildi

Avcılar Belediyesi’nin kentsel dönüşüm ile evini yenilemek isteyen Avcılar sakinlerinin geçici bir süre konaklamasını sağlayacak olan “Dönüşüm Mahallesi” projesi çürümeye terk edildi. 47 konteyner evin bulunduğu mahallede sadece evler için milyonlarca lira harcandığı iddia edildi.

Avcılar’da Dönüşüm Mahallesi çürümeye terk edildi

Avcılar’da dar gelirli ailelerin umudu olarak hayata geçirilen 25 Mart 2024 yılında dönemin belediye başkanı Turan Hançerli, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara ile birlikte tanıtımı yapılan proje başlamadan bitti. Kapısına barikat kurulan ‘Dönüşüm Mahallesi’nin akibeti ise bilinmiyor.

47 EV ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ

Avcılar Belediyesi’nin Firuzköy Atatürk Stadyumu yanında bulunan 9 bin 38 metrekare alan üzerine yapılan, 47 adet özel ölçülerle imal edilmiş evler kaderine terk edildi. Kentsel dönüşümde maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlar için tasarlanan bu yapılarda, 1 oda, 1 salon, mutfağın yanı sıra banyo ve tuvalet bulunuyor.

18 AY KONAKLAYABİLECEKLERDİ

‘Dönüşüm Mahallesi’ 47 evden oluşan geçici bir mahalle. Sosyal yaşam alanları, meydanı ve parkı olarak tasarlandı. Kentsel dönüşümde evini yenilemek isteyen, kiralık yer bulamayan ya da kirasını karşılayamayacak durumda olan 47 aile, bu evlerde 18 ay konaklayabileceklerdi. Avcılar halkı ise ‘Dönüşüm Mahallesi’nin akibetini merak ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir