• Avcılar’da fidanları birlikte diktiler

    Avcılar Belediyesi ve Avcılar Kent Konseyi, Gümüşpala Mahallesi Paşaeli Parkı’nda fidan dikme etkinliği gerçekleştirdi.

  • Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin de katıldığı etkinlikte 17 Ağustos depreminde yaşamını yitiren vatandaşlar anısına fidan dikildi. 17 Ağustos’ta yapılması planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle ertelenen fidan dikme etkinliğine Avcılarlı kadınlar ve çocuklar yoğun katılım gösterdi.

    1999 Depreminde yaşamını yitiren vatandaşları anarak, “İnşallah bir daha böyle sorunlar, dertler, acı olaylar yaşamayalım, hep güzelliklerde buluşalım” diyen Başkan Hançerli, depremin üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen İstanbul’da ve bir bütün olarak Türkiye’de depremin hatırlattığı eksikliklerin hala giderilmediğini belirtti.

    “Fidan dikeceğiz fidanları kesmeyeceğiz”

    Hançerli, “Acılı günlerimizi unutmayacağız çünkü yeni acılar yaşanmasın istiyoruz. Depremin 20’nci yılında birçok etkinlik düzenledik. Bunlardan bir tanesi de fidan dikme. Ayrıca tüm dünyada bir çevre duyarsızlığı ve çevre felaketi var. Buzullar eriyor. Gelecek kuşakları, çocuklarımızın geleceğini teminat altına almanın yollarından bir tanesi de ağaç dikmek ve çevreye duyarlı olmak, çevreyi korumak. Biz böylelikle iki güzel şeyi bir arada yaptık. Tüm ülkeye örnek olmasını diliyoruz. Biz fidanlar dikeceğiz fidanları asla kesmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

    İzmir’e mesaj

    İzmir’de milyonlarca ağacı yok eden orman yangınlarına da değinen Hançerli, “Yine bugün bu fidan dikimiyle birlikte belki İzmir’i konuşabiliriz. İnanılmaz bir acı yüz binlerce milyonlarca ağaç yok oldu biz inşallah İzmir’de de ağaç dikeceğiz” dedi.

    Avcılar Kent Konseyi Başkanı Turgay Halisdemir de hem afet bilincini geliştirmek, deprem farkındalığı oluşturmak hem Avcılar halkının Kent Konseyi’yle, belediyesiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla deprem konusunda bundan sonra çok daha hassas olacağını da göstermek istediklerini belirtti.

    Avcılar Belediyesi’ne ve Başkan Hançerli’ye teşekkürlerini ileten Halisdemir, dikilen fidanların son dönemde yanan ormanlarda yitip giden canlılara da ithaf edildiğini belirtti.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir