• GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

    Avcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe okullarında yürütülen geri dönüşüm eğitimlerine bu hafta başlandı.

  • Belediye personeli tarafından verilen eğitimde çevre bilincinin oluşturulması, çevre kirliliği konusunda öğrenciden veliye doğru bir alışkanlığın kazandırılması amaçlanıyor.  Çocukların gelecekte çevre ve geri dönüşüm konularına daha duyarlı hale gelmesi hedeflenerek  Çevre Eğitimi seferberliği kapsamında Milli Eğitim Bakanlı tarafından belirlenen okullarda  geri dönüşüm sisteminin önemli adımı olan kaynağında ayırma sistemi öğrencilere tanıtılmaya devam ediyor. Avcılar Belediye Personeli Çevre Mühendisleri , geri dönüşüm konularında öğrenciler ve  aileleriyle  birlikte , kendi evlerinde olduğu gibi okulda da geri dönüştürülen atıkların (kâğıt karton, plastik, metal ve cam) evsel atıklarından ayrı bir şekilde toplanmasını sağlamak  ve hammadde olarak yeniden üretim sürecine dahil ederek çevreye karşı daha duyarlı olmasını sağlamak olduğunu belirtti. İlçe okullarında devam edecek olan eğitimde Avcılar genelinde yaklaşık 5 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

    Çevre Dostu Belediyecilik

    Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak ‘’Çevre ve Çoçuk dostu belediyecilik çalışmalarında geri dönüşüm konuları Avcılar’da öncelikli konularımızdan birisidir. Çocuklarımıza, çevreye duyarlı vatandaşlık bilinci kazandırarak, çocuklarımızın geleceklerine sahip çıkma sorumluğu kazandırmayı amaçlıyoruz. Okulumuz idarecilerine ve öğretmenlerine göstermiş oldukları çevre duyarlılığından ve ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir