• Avrupa’da 150, Anadolu Yakası’nda 25 kör nokta var

  • Radyo Trafik’e açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, Unkapanı Kavşağı’nda devam eden yenileme çalışması ve bölgedeki yeni trafik düzenine dair bilgiler verdi. Cihan, İBB’nin kentteki kaza kara noktalarına ilişkin tespit ve buralardaki çalışmaları hakkındaki son gelişmeleri de anlattı.

    UNKAPANI KAVŞAĞI YENİLENİYOR 

    İBB, kapanma sürecinde, ekonomik ömrünü tamamlayan ve olası bir depremde yıkılma riski taşıyan Unkapanı Köprüsü’nün yıkımı ve Unkapanı Kavşağı’nı yenileme çalışmalarına başladı. Bu kapsamda, kapanma bitmeden köprünün yıkımı tamamlandı ve bölgede bir kavşak oluşturularak çalışmalar bitene kadar yeni bir trafik akışı sağlandı.

    Kapanma sonrasındaki ilk gün olan bugün ise bölge trafiğinde aşırı yoğunluk dikkat çekti. Bölgeden yayınlarımıza katılan bazı vatandaşlar da bu duruma tepki gösterdi.

    Konuyla ilgili İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan ile görüştük. Cihan’a bölgedeki yeni trafik düzenini, oluşan aşırı yoğunluğu ve çalışmaların ne zaman nihayete ereceğini sorduk.

    KAPANMA SONRASI İLK GÜN VE SÜRÜCÜ ALIŞKANLIKLARI 

    İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, Unkapanı’ndaki çalışmanın ilk etabını bitirdiklerini ve şu an alternatif olarak geçici bir dönel kavşaktan trafiği düzenlediklerini söyledi. Bugün bölge trafiğinde yaşanan aşırı yoğunluk için kapanma sonrasındaki ilk gün olmasına dikkati çeken Cihan, bölgeyi kullanan sürücülerin henüz yeni kavşağa alışık olmamalarının da yoğunluğa etki ettiğini ifade etti.

    “Sokağa çıkma yasaklarının bitmesi ile beraber İstanbul’da biliyorsunuz bir yoğunluk yaşıyoruz hem sabah trafiğinde hem akşam trafiğinde. Dolayısı ile hem bu yoğunluk hem de o kesimdeki orayı kullanan vatandaşların henüz kavşağa alışmamış olması, biraz bu tür değişiklikler yaptığınızda biliyorsunuz alışkanlıklar da gerektiriyor.”

    EKİPLER DRONE GÖRÜNTÜLERİ EŞLİĞİNDE BÖLGEYİ TAKİP EDİYOR 

    İBB ekiplerinin sahada olduğunu ve kavşağın hangi noktalarında düzenlemelere ihtiyaç duyulacağına dair tespit çalışmalarının drone görüntüleri ile beraber sürdüğünü belirten Ulaşım Daire Başkanı; “Bazı sorunlar varsa eğer onları gidermek üzerine, kavşağı daha verimli hale getirmek üzere gün içerisinde çalışmalara devam ediyoruz.” dedi.

    Unkapanı Kavşağı’ndaki çalışmalar ve yeni trafik düzeninin 31 Temmuz tarihine kadar devam edeceğini de belirten Cihan, bölgedeki çalışmaların ne şekilde ilerleyeceği ve sona ereceğine dair şu bilgileri verdi;

    “Köprü açıldıktan sonra tabi ki her şey normale dönecek ama hem oradaki tramvay çalışması hem İSKİ’nin altyapı çalışması hem de biliyorsunuz köprü yapısal olarak sorunlu idi onun yenilenmesi konularını biraz pandemi şartlarını da aslında fırsata çevirerek yapmak üzerine bir çalışma devam ediyor. Sabahki dediğim gibi yoğunluk hem beklediğimiz bir yoğunluktu hem de dediğim gibi her aslında kavşak düzenlemesi ya da bir yol çalışması yapıldığında biraz alışkanlıkların oturması açısından da beklediğimiz süreçler. Ama daha iyi hale getirmeye çalışıyoruz Unkapanı Kavşağı’nın mevcut durumunu.”

    İSTANBUL’DAKİ KAZA KARA NOKTALARINDA ÇALIŞMALAR YAPILACAK 

    İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, ulaşım gündeminde son günlerde üst sıralarda yer alan kaza kara noktalarına dair de önemli açıklamalarda bulundu. Cihan, İstanbul’da tespit edilen kaza kara noktalarında düzenlemeler yapılarak kaza sayılarının azaltılacağını aktardı.

    Her yıl Emniyet Genel Müdürlüğü ile sigorta şirketlerinden alınan veriler ve vatandaşlardan sağlanan geri dönüşler ile kaza kara noktalarını toparladıklarını, veri tabanı oluşturmaya başladıklarını anlatan İBB Ulaşım Daire Başkanı, bu noktalar ile ilgili çözüm önerileri ürettiklerini belirtti.

    “Aslında bunlara biz çok kaza noktası demeyi sevmiyoruz. Çünkü kaza dediğinizde önlenemeyecek olduğunu vurguluyorsunuz ama eğer bunlara çarpışma dersek, biz çarpışma demeyi tercih ediyoruz, önlenebilir olduğunu düşünüyoruz İstanbul’da ortaya çıkan bu çarpışmaların.”

    Kaza kara noktalarındaki eksiklerini gidermek ve çözümler üretmek için bir program geliştirdiklerini söyleyen Cihan; “Aslında her birinin bir nedeni var. Bu nedenleri ortadan kaldırmak, oradaki fiziki koşulları, işaretleme eksiklikleri varsa eğer onları düzeltmek ya da sürücü davranışları ile ilgili sorunlar varsa bunları düzelterek bu çarpışma noktalarında çözüm önerileri üretmek üzerine bir program geliştiriyoruz. Bu konu ile ilgili eylem planı hazırlığı içerisindeyiz, çalışma devam ediyor.” dedi.

    İLK UYGULAMA NOKTASI BAKIRKÖY ADNAN KAHVECİ BULVARI 

    İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, yapılacak düzenlemeler ile 2030 yılına kadar kent merkezinde kazaları %70 oranında azaltmayı hedeflediklerini belirtti. 2040 yılında ise merkezi alanlardaki kazaların sıfıra inmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Cihan, kaza kara noktaları ile ilgili bugünlerde çalışmaların devam ettiği Bakırköy Adnan Kahveci Bulvarı’nda yapılanları anlattı:

    “Orası 20 metrelik bir dönüş yarıçapına sahipti ve dönüşlerde sürücülerimiz sorun yaşıyorlardı biz bu yarıçapı 40 metreye çıkartarak orada daha iyi bir dönüş yarıçapı ile beraber oradaki kazaları önlemek amacıyla bir çalışma yürüttük. Yapısal olarak kavşak ile ilgili, oradaki o dönemeç ile ilgili çalışma tamamlandı. Şimdi çizgi ve işaretleme çalışmaları devam ediyor. Tabi ki sadece yapıp bırakmak değil aynı zamanda gözlemlemek de önemli. Bu yaptığımız çalışmanın ne kadar işe yarayıp yaramayacağı ile ilgili de geri dönüşleri alıyoruz.”

    AVRUPA YAKASI’NDA 150, ANADOLU YAKASI’NDA 25 NOKTA TESPİT EDİLDİ 

    İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, Avrupa Yakası’nda daha fazla kaza kara noktası tespit edildiğini de aktardı. Avrupa Yakasında 150 nokta belirlediklerini, Anadolu Yakası’nda ise bu sayının 25 olduğunu belirten Cihan, bu noktalarda Emniyet Genel Müdürlüğünden ve vatandaşlardan alınacak geri dönüşler ile çalışmaların devam edeceğini belirtti.

    İstanbul’da trafikte can kayıplarını önlemek amacıyla bu kaza kara noktalarına odaklandıklarını ifade eden İBB Ulaşım Daire Başkanı, özel bir program eşliğinde bu bölgeleri ele aldıklarını aktardı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir