• Ayazağa halkına müjde… İBB Meclisi’nden geçti…

    Ayazağa’daki İBB arazileri ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in girişimleri sonucunda İBB Meclisi’nin gündemine getirilen Ayazağa’daki Büyükşehir’e ait 40 taşınmazın üzerinde yaşayan vatandaşlara satışı için karar alındı.

  • Ayazağa’daki İBB arazileri ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in girişimleri sonucunda İBB Meclisi’nin gündemine getirilen Ayazağa’daki Büyükşehir’e ait 40 taşınmazın üzerinde yaşayan vatandaşlara satışı için karar alındı. Taşınmazların üzerinde yaşayan vatandaşlara satış kararının İBB Meclisi’nden oybirliği ile geçmesinin ardından Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç meclise teşekkür etti. Sarıyer Belediyesi 2017 yılında da uhdesinde olan gayrimenkullerin tapusunu 2981 sayılı yasaya göre, elinde tapu tahsis belgesi olan vatandaşlara vermişti. Metrekaresi 3-4 bin TL’ye satılan araziler, emlak vergi beyanı üzerinden 250-300 TL’ye satılmıştı.

    ŞİMDİYE KADAR YAPILMAYANLAR YAPILIYOR

    2003’te bu yana plan revizyonlarının İBB’de bekletildiğine değinen Başkan Genç, “Şu anda Büyükşehir Birimleri revizyonla ilgili çalışılıyor. Bugüne kadar yapılamayanları bir şekilde yapmanın gayreti içinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Mülkiyet sorununun çözümü konusunda aynı gayreti AK Parti grup başkanvekilinin ve özellikle İmar Komisyonu üyelilerinin de göstereceği inancındayım. Bürokratlarımız dahil olmak üzere, bütün çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Ayazağa halkına bugüne kadar verilmeyen haklardan dolayı geçmiş olsun diyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi. Komisyon görüşünde ise şu ifadeler yer aldı: “Belediyemiz mülkiyetindeki 40 adet taşınmazın, üzerinde yapısı bulunan ve yapı kayıt belgesi alınmış olan yapının sahibine doğrudan satış yetkisinin verilmesine, satışlarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan “Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar”a ilişkin tebliğde Hazine parsellerin satış şartları ile aynı olması amacıyla satış bedelinin en az %10’u peşin ödemek kaydıyla 5 (Beş) yıla kadar  taksitlendirilmesi ve taksit tutarlarına ödeme tarihine kadar kanuni faiz  oranının yarısı olarak uygulanması, 3194 sayılı kanunun geçici 16. Maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesinin (e) bendi uyarınca komisyonlarımızca uygun görülmüştür.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir