12 Aralık 2024
  • AYDINLANMA ÖDÜLÜ HIFZI TOPUZ’UN

    Bakırköy Belediyesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin destekleriyle Atatürkçü Düşünce Derneği Beşiktaş Şubesi’nin “Aydınlanma Ödülü” coşkulu bir törenle gazeteci-yazar Hıfzı Topuz’a verildi.

    AYDINLANMA ÖDÜLÜ HIFZI TOPUZ’UN

    Atatürk Devrimi’nin ve Atatürkçü düşüncenin yerleşmesine katkıda bulunan kültür, sanat ve bilim insanlarına verilen ödülü daha önce tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi ve heykeltıraş Mehmet Aksoy almıştı.

    Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi Fazıl Say Konferans Salonu’nda düzenlenen töreni ünlü tiyatro sanatçısı Gülsen Tuncer sundu ve okuduğu şiirlerle törene büyük renk kattı.

    Gençlerin büyük katılım gösterdiği tören; Atatürk, Kubilay ve aydınlanma mücadelesinde yitirdiklerimiz için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Açılış konuşmasını yapan ADD Beşiktaş Şubesi Başkanı A.İlhan Gülek “Kubilay’ın şehit edildiği günün 87.yılında da aydınlanma ateşi sönmedi. Bu gün aynı heyecanla buradayız. Cumhuriyetimiz için bizden öncekiler gibi hiç düşünmeden canımızı vermeye hazırız. Bu uzun soluklu mücadeleyi kazanacağız” dedi.

    Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç, ”Aydınlanma mücadelesinde en çok bedel ödeyen biziz. Yazarlarımız öldürüldü, hapsedildi. Hala hapiste olan arkadaşlarımız var. Bu mücadeleyi yılmadan, korkmadan, bedeller ödeme pahasına sürdüreceğiz. Gazetecilikte en büyük rütbe ağabeyliktir. Sayın Hıfzı Topuz hepimizin abisidir. Hepimizden de şanslıdır. Çünkü o Atatürk Türkiyesi’nde Atatürk’le beraber on beş yıl yaşadı, aynı havayı teneffüs etti. Ödülü verenleri bu çok doğru seçimlerinden dolayı kutluyorum ” dedi

    Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, “140 gazetecinin hapiste olduğunu düşünce ülkenin durumunu anlayabilirsiniz. Bu zorlu şartlarda da özgürlük ve aydınlanma mücadelesini sürdüreceğiz. Hıfzı Topuz’un dostu olmanın mutluluğunu yaşıyorum.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

    Mimar-Şair Cengiz Bektaş da, “Ülkeyi adım adım gezen, kitaplar yazan, söyleşiler yapan Hıfzı topuz, geleceği yönetecek gençleri aydınlatmak için en çok emek verenlerdendir. “Pekiyi ne yapmalıyız” diyen aydınlar, hep üreten ve hiç yorulmayan Hıfzı ağabeyi örnek almalıdır.” şeklinde konuşarak düşüncelerini söyledi.

    Tiyatrocu Cihat Tamer, şiirle başladığı konuşmasında “yasaklar, yasaklar. Nereye kadar? Özgür bir ülke istiyoruz. Artık yeter!” şeklinde konuştu.

    Karabey Aydoğan’ın türkülerinden sonra sahne alan BASAD TSM Korosu Dicle Derman yönetiminde Atatürk’ün sevdiği şarkıları söyledi ve Troya Folklor Derneği zeybekler oynadı.

    Ödülünü Gülriz Sururi ve Mehmet Aksoy’un elinden alan Hıfzı Topuz, ”Atatürkçü Düşünce Derneği’nden böyle bir ödül almanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Aydınlanma fikri Türkiye’ye Tevfik Fikret’le geldi, ondan çok etkilenen Atatürk’le vücut buldu. Ben Cumhuriyet’le yaşıtım ve kendimi hep Atatürkçü olarak niteledim. O’nun hakkında dört kitap yazdım. O’nu gördüm, elini sıktım, çok şanslıyım. Bu günler geçecek ve zafer devrimcilerin, Atatürkçülerin olacaktır. Dedi.

    Tören toplu fotoğraf çekimi ve hep birlikte okunan İzmir Marşı’yla son buldu. Törene Nazan Moroğlu, Mustafa Köz, Göksel Arsoy, Engin Ayça, Hikmet Altınkaynak ve Nazım Alphan’ın yanı sıra pek çok yazar, gazeteci, sanatçı ve demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir