• Bağımsızlığın 103 yılı büyük coşkuyla kutlandı

  • Büyükçekmece’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları gün boyu devam eden etkinlikler ve gösteriler ile kutlandı.

    Birbirinden renkli gösteriler gün boyu sürdü

    İlk tören Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Büyükçekmece gençliğinin Atatürk’ün Anıtı’na çelenk takdimim ardından şehitlerimiz için yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu. Cumhuriyet Anıtı’ndaki törenin ardından Büyükçekmece Belediyesi Kent Meydanı’ndaki etkinliklere geçildi. Binlerce gencin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, tüm gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramlarını kutladı. Başkan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi’nin ilçedeki faaliyet gösteren spor kulüplerinin başarı elde eden takım ve sporcularına ödüllerini takdim etti. Ödül törenin ardından Büyükçekmece gençliği tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okundu. Bisiklet akrobasi, jimnastik, güreş, zumba, pilates gösterileri ve halk dansları ekiplerinin gösterileri ile devam eden kutlamalar müzik ve şiir dinletileriyle son buldu. 

    “Bu bayram çok güzel bir duygu”

    Büyük Önder Atatürk’ün  kendilerine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını büyük bir coşku ve heyecan içinde kutlayan gençler duygularını şu şekilde ifade etti:

     Ekin Ereke: Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu bayramı bize armağan eden atalarımıza teşekkür ediyoruz. 

    Savaş Kanmaz: Atatürk’ün bize armağan ettiği bu bayram çok güzel bir duygu. Öncelikle burada belediyemizin bize yaptığı imkanlardan dolayı teşekkür ediyoruz. Büyükçekmece Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz, iyi ki böyle bir bayramımız var.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir