• Bakan Koca açıkladı! Okullarda ara tatil öne çekilebilir

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca okullardaki ara tatilin öne çekilebileceğini söyledi. Okullardaki ara tatil Nisan ayının ilk haftasında olacaktı. Fahrettin Koca'nın açıklamasının ardından ara tatil ne zaman olacak merak konusu oldu.

  • Koronavirüs giderek Türkiye’nin etrafını kuşatırken, paneller, fuarlar ve spor etkinlikleri iptal edilmeye başlandı. Türkiye Kayak Federasyonu, 2020 faaliyet programında yer alan Erciyes, Palandöken ve Sarıkamış Kupası organizasyonlarını, koronavirüs tedbirleri nedeniyle iptal etti.

    Uluslararası Judo Federasyonu da Rusya, Gürcistan ve Türkiye’de düzenlenecek 3 büyük organizasyonun koronavirüs nedeniyle iptal edildiğini açıkladı. Konya’da 17-21 Mart’ta düzenlenmesi planlanan Tarım Fuarı’nın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını gerekçesiyle 2-6 Haziran’a ertelendi.

    Fahrettin Koca : “Aramızda virüslüler olabilir 60 yaş üstü sokağa çıkmasın
    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de şu an tanısı konulmuş herhangi bir koronovirüs vakası olmadığını söyledi. Tespit edilmemiş ancak virüs taşıyan vatandaşların olabileceğini belirten Koca, özellikle 60 yaş üstü bireylerin zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları gerektiğini kaydetti. Okulların ara tatillerinin öne çekilme ihtimali olduğunu belirten Fahrettin Koca, “Bununla ilgili net bir şey söylemiyorum. Bilim Kurulu karar verecektir” dedi.

    Fahrettin Koca şunları söyledi:

    -Bugüne kadar olan başarımız elimizde olmayan sebeplerle devam etmeyebilir. Ülkemizde vaka görülmesi mümkündür. Ancak yayılmasını önlemek bizim elimizde. Öncelikle yurt dışına gidilmemesini, bunun büyük risk oluşturduğunu, geldiğinde kendini yakınlarından izole etmelerini, dışarı çıkılacaksa maske takması gerektiğini, 14 gün rapor almalarını istiyoruz. “

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir