11 April 2025
  • Bakanlık Suriyelilere yardımı kesen başkan için soruşturma başlattı

    İçişleri Bakanlığı, Suriyelilere yapılan yardımın kesilmesi ile ilgili Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında soruşturma başlattı.

    Bakanlık Suriyelilere yardımı kesen başkan için soruşturma başlattı

    İçişleri Bakanlığı, Suriyelilere yapılan yardımın kesilmesi ile ilgili Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcanhakkında soruşturma başlattı.

    GÖREVE BAŞLAYAN ÖZCAN, TALİMAT VERMİŞTİ

    Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, aday gösterildiği CHP’den Bolu Belediye Başkanlığı’na seçilip, mazbatasını alarak, göreve başlayan Tanju Özcan, kampanya dönemindeki vaatlerinden olan ‘Bolu Belediyesi’nden yabancı uyruklulara ayni ve nakdi yardım yapılmaması’ talimatını vermişti.

    SORUŞTURMA BAŞLATILDI

    Bakanlık, Suriyelilere yapılan yardımın kesilmesi ile ilgili Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında soruşturma başlattı.

    KILIÇDAROĞLU’NA SALDIRI

    İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı ile ilgili, sopa dağıtıldığı ve taş toplandığı gibi iddiaların gerçek dışı olduğu belirtildi. Açıklamada, o gün Çubuk’ta Kılıçdaroğlu’nun yakın korumalığını yapanların, koruma görevinin usulü ve tekniğine uygun davranıp davranmadığının soruşturulduğu ifade edildi.

    HDP’NİN EŞBAŞKANLIK UYGULAMASI

    Bakanlığın açıklamasında HDP’li belediyelerdeki ‘eşbaşkanlık’ ile ilgili, “Bu uygulama hukuka aykırıdır. Belediyelerle ilgili mevzuatta eşbaşkanlığa ilişkin bir düzenleme bulunmuyor.” denildi.

     

    Kurumsal Şirketlere Özel Hazır Web Sitesi - 299 TL’den Başlayan Fiyatlarla!
    Firmanız için hızlı ve pratik web sitesi çözümü! Sadece 299 TL’ye hemen indir ve kullanmaya başla!
    299TL + KDV

    Bir yanıt yazın