• Başakşehirli çocukların tiyatro sevgisi

  • Başakşehir’de kültür sanat sezonu çocuk tiyatrolarıyla devam ediyor. Sanatseverler kültür sanat merkezlerine Kovid-19 tedbirleri kapsamında alınıyor. Salonlara girişlerde HES kodu sorgulaması yapılarak maske ve mesafe kurallarına dikkat etmeleri yönünde bilgilendiriliyorlar.

    Her ipucu farklı bir maceraya çıkıyor

    Başakşehir Kültür Sanat Merkezi’nde Tiyatro Yeni Çizgi’nin sahnelediği ‘Kayıp Çorap’ oyunu, büyük beğeni topladı. Oyun, ana karakter Wilbur’un kaybolan eşi Betsy’yi aramasıyla başladı. Betsy’yi kaybolan bir çoraba benzeten Wilbur, her ipucunda arkadaşları Çavuş ve Salih ile birlikte başka maceralara sürüklendi.

    Başakşehirli çocuklar eğlenirken öğreniyor

    Fenertepe Bilgievi’nde Tiyatro Lika’nın sahnelediği ‘Neşeli Hayvanlar Müzikali’ oyunu izleyiciyle buluştu. Ormanlar kralı aslan, eşek, karga ve tilki ana karakter olarak yer aldığı oyunda, iyilik yapmanın hayatımızdaki değişimlerine dikkat çekildi.

    Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde ise Tiyatro Mask’ın ‘Arı Maya’ oyunu sahnelendi. Okuldan yeni mezun olmuş Maya ve Willy’nin hikâyesini konu alan oyunda, iki kafadarın çevresindekilere büyüdüklerin ispat etmek için çıktıkları yolculuk anlatıldı. Beyaz inciyi Amazon Ormanları’nda arayan Maya ve Willy’nin zorlu macerası eğlenceli bir dille izleyiciye aktarıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir